Провела експеримент і заміокулькас обдарував свіжими пагонами: росте як трава, а моєї роботи – мінімум

Заміокулькас настільки прижився інтер'єрах, що неможливо без нього уявити сучасну оселю. Втім, як виростити дійсно розкішну квітку, яка буде тішити своєю вродою?

Заміокулькас – одна з тих рослин, які дивують своєю невибагливістю і красою. Часто його називають “доларовим деревом” через блискучі зелені листки, що нагадують монети. Проте, догляд за ним вимагає певних знань та уваги, особливо коли йдеться про полив. Один простий метод допоміг рослині буквально “поперти” в ріст і не зупинятися.

Якщо ви поливаєте свій заміокулькас, як і інші кімнатні рослини, орієнтуючись на інтервал у кілька днів, це хибний метод. Протягом кількох тижнів ви помітите, що рослина не виглядає такою здоровою і зеленою, як хотілося б. Часто, при стандартному поливі вона навіть може почати опускати листя, хиріти.

Квітникар розповів, як простимулювати заміокулькас до нарощення зеленої маси
Квітникарі розповіли, що зробити, щоб заміокулькас пішов у ріст

На різних форумах експерти пропонують змінити підхід до поливу. Спочатку слід полити вашого зеленого улюбленця звичним чином, але потім не додавати води, доки біля бульб, що на поверхні, не з’являться перші зморшки. Це буде сигналом того, що рослина дійсно потребує води і вона не буде застоюватися у горщику (ці красені цього ой, як не люблять)

І ось диво: як тільки почали з’являтися зморшки, рослині знову слід вносити під корінь воду. Результат не змусить себе довго чекати. Квітка буквально оживе на ваших очах. Без застосування додаткових підживлень, вона почне активно випускати нові пагони, і її листя зазеленить та заблищить. Можна також після поливу вносити добрива.

Добриво для заміокулькаса в домашніх умовах
Квітникарі розповіли, що зробити, щоб заміокулькас пішов у ріст

Для заміокулькаса, зокрема, важливо знайти правильний баланс у поливі. Кожній рослині потрібен індивідуальний підхід, і саме експериментування допоможе знайти оптимальний варіант догляду.

Популярне

Подібні новини