Помідори вагою по 1 кг – не межа: цей сорт томатів вразив навіть діда, який пропрацював агрономом 38 років

Хоча не всі сорти здатні досягти значних розмірів, існують спеціальні великоплідні різновиди, які можуть вразити своїми габаритами навіть досвідченого садівника.

Якщо ви мрієте виростити по-справжньому величезні помідори, які викликатимуть непідробний захват сусідів, то досвідчені городники радять звернути увагу на такі сорти, як “Чемпіон ваги”, “Рожевий мед”, “Король королів”, “Улюблене свято” та “Севрюга”. Трішки ваших зусиль і вони подарують фантастичний врожай. Кожен помідор буде вагою від 500 грамів до півтора кілограма.

Зупинимося на сорті “Рожевий сад”, який дає солодкі плоди, масою до 1 кг штука, з невеликою кількістю насіння.

Та щоб виростити “городніх велетнів” потрібно знати певні нюанси. По-перше, такі сорти обожнюють простір. Це й не дивно, адже якщо буде мало місця, то великому помідору просто не буде можливості досягти свого максимуму в розвитку. На 1 квадратний метр слід висаджувати не більше 4 кущів.

Також потрібно формувати кущ томатів у 2 стовбури. Не забувайте про підживлення, яке необхідно проводити протягом всього періоду росту.

Дачники нагадують, що великоплідні сорти зазвичай є середньо- або пізньостиглими. Їм потрібно більше часу для формування плодів, ніж дрібноплідним родичам. Однак ваші старання не будуть марними і ви отримаєте шикарний врожай соковитих помідорів.

Експерти назвали сорт томатів, який дає великі плоди
Експерти назвали сорт томатів, який дає великі плоди

Але, звісно, є певні труднощі з вирощуванням таких крупних плодів. Під своєю вагою вони можуть відламуватися від китиці. Проблему легко вирішать опори та підв’язки. Крім того, перші помідори в китиці зазвичай досягають найбільших розмірів, тому щоб отримати рекордні екземпляри рекомендуємо залишати лише 2-3 плоди в кожному суцвітті.

Популярне

Подібні новини