Розвожу 1 л цього на 9 л води і збираю щедрий врожай капусти: сусіди заглядаються на мої величезні качани

Виростити відмінний урожай капусти дуже легко, якщо знати, як правильно доглядати та удобрювати рослину. Капуста може вирости здоровою і великою при мінімумі підживлень.

Три підживлення за весь сезон зазвичай достатньо, щоб качани виросли великими та міцними. Зараз, наприкінці липня, підходить час для другої підгодівлі.

Склад липневого підживлення дуже простий. Він спрямований на те, щоб дати капусті всі необхідні мікроелементи, мінерали та вітаміни для нарощування маси плоду. Основою цього підживлення є звичайний курячий послід. Найкраще використовувати натуральний послід, якщо є домашні курочки. Важливо, щоб він не містив антибіотиків. За відсутності натурального посліду, можна використовувати покупний.

Для підживлення потрібно взяти один літр курячого посліду та залити його дев’ятьма літрами води. Суміш ретельно перемішується і залишиться в теплиці на два дні, щоб настоялася. Проціджувати її не потрібно. Потім розводиться літр такого концентрату на 9 літрів води. До цієї суміші додається витяжка із суперфосфату.

Городники поділилися ефективним методом підвищення врожайності капусти
Городники поділилися ефективним методом підвищення врожайності капусти

Для приготування витяжки потрібно взяти 10 грамів гранульованого суперфосфату, засипати його в скляну банку та залити гарячою водою з температурою близько 75 градусів. Банку накривають кришкою та залишають на добу для настоювання. Потім суміш перемішується дерев’яною паличкою – витяжка готова.

Змішуємо витяжку із суперфосфату з первинним розчином з посліду і поливаємо по одному літру під кожну рослину. Таке підживлення забезпечить великий, соковитий і дуже корисний урожай капусти.

Важливо звертати увагу на стан капусти протягом усього сезону. Якщо помітно, що рослина відчуває дефіцит мікроелементів, варто коригувати раціон підживлень. Правильний догляд і регулярне удобрення допоможуть отримати багатий врожай якісної капусти.

Популярне

Подібні новини