Моя селера просто шаленіє від цих простих літніх прийомів: розкриваю перевірений секрет неймовірного врожаю

Щоб селера швидко розвивалась, виросла рівною та смачною, потрібно знати кілька агротехнічних хитрощів. Селера повинна рости у вільних та комфортних умовах, тому проводьте розкучування та зачистку.

На верхній частині коренеплоду селери завжди утворюються додаткові бічні корені, які обов’язково потрібно обривати. Ці відростки забирають частину поживних речовин на себе і завдають шкоди основному овочу. Необхідно уважно стежити за селерою на початку липня, коли точка зростання досягає кількох сантиметрів.

У цьому випадку потрібно трохи розпушити землю, полити її, після чого відгрісти ґрунт від розетки. Там можна побачити маленький сформований коренеплід.

Волосоподібні та маленькі корені потрібно протерти рукавичкою або видалити механічним способом. Після розгортання можуть піти дощі, і тоді земля знову оточить точку зростання селери. Тому процедуру потрібно повторити ще раз. Якщо мульчувати посадки, мульча не повинна торкатися коренеплоду, інакше бічні корені почнуть швидко відростати.

Також важливо видаляти листя, що поникло. Його не багато, але воно буде відбирати багато поживних речовин, а коли огрубіє, стискатимуте коренеплід на екваторі і не дасть йому вирости правильної форми.

Експерти розповіли, як збільшити врожай селери на городі
Експерти розповіли, як збільшити врожай селери на городі

Цю процедуру необхідно робити наприкінці червня в міру дорослішання, поступово, щоб не порушити процеси фотосинтезу.

Селера росте не тільки вшир, але й вгору, тому виступає над землею. Необхідно залишити лише точку зростання зі свіжою розеткою. Все інше буде заважати коренеплоду формуватися та виростати великим.

Популярне

Подібні новини