Сода, сіль і вода – колорадському жуку хана: завдяки цього простому способу шкідники повилітали, як ошпарені

Виростити хороший урожай – завдання непросте, адже городника буквально щодня чекають нові неприємні сюрпризи. Можуть повернутися холоди або, навпаки, літо може бути надто спекотним і посушливим.

Рослини здатні заразитися небезпечним захворюванням, або на них можуть напасти шкідники.

Одним із найзаклятіших ворогів садівника є колорадський жук. Ця смугаста комаха обліплює посадки культур сімейства пасльонових та повністю об’їдає їх соковите листя, позбавляючи врожаю і знищуючи рослини. На щастя, захистити грядки можна не лише за допомогою хімічних препаратів, але й народних методів. Повірте, вони будуть не менш ефективні, ніж покупні “бризкалки”.

І зробити їх можна з доступних та бюджетних інгредієнтів. Наприклад, з солі та соди!

Отже, для першого методу потрібно 100 г кухонної солі ретельно розчинити у 1 літрі води. Отриманий склад використовується для листової обробки рослин. Сіль утворює на зелених частинах тонку плівку, яка не дає колорадському жуку дістатися до солодкого соку.

Городники розповіли, як позбутися колорадського жука на городі
Городники розповіли, як позбутися колорадського жука на городі

Другий метод передбачає додавання 100 г харчової соди та 300 мл 9-відсоткового оцту до 10 літрів води. Добре перемішайте інгредієнти, залийте рідину в пульверизатор і обприскайте листя рослин з обох сторін. Така суміш відлякає шкідника, і він швидко покине ваш город.

Засоби на основі соди та солі абсолютно натуральні та безпечні. Вони не шкодять корисним комахам, людині та навколишньому середовищу.

Тож, не зволікайте, адже застосування таких народних методів допоможе ефективно захистити ваші рослини та зберегти врожай без використання шкідливих хімічних речовин.

Популярне

Подібні новини