Фокус-покус з пакетиком: сусідка розкрила простий спосіб розмноження улюблених троянд. Спробуйте, бо це вау!

У серпні настане найкращий час для цього живцювання, оскільки троянди матимуть достатньо сил для вкорінення. Розповідаємо всі хитрощі, про які ви точно раніше не чули.

Перший крок у цьому процесі – підготовка інструментів і посуду. Беруть дві склянки і вставляють одну в іншу. Далі на дні верхньої склянки вирізають отвір, через який буде проходити держак троянди. Склянки розташовують так, щоб надрізи були з протилежних сторін.

Для живцювання вибирають найкрасивіші листки зі стебла троянди. Акуратно зрізають третій листок, щоб не пошкодити бруньку. Видаляють колючки біля кореня. Надріз роблять під брунькою по колу, створюючи кільце. Потім відступають на сантиметр і повторюють надріз. Між двома кільцями роблять поперечний надріз і акуратно знімають шкірку.

На цьому місці утворяться корені, тому місце надрізу обробляють “Корневіном” або іншим стимулятором коренеутворення. Після цього держак вставляють у підготовлену склянку. Верхній листок знімають, щоб полегшити процес вкорінення.

Щоб запобігти висипанню землі, у склянку насипають ґрунт, злегка ущільнюючи його. Для вкорінення використовують торф з низьким вмістом поживних речовин, який добре утримує вологу та повітря.

Садівники розповіли, як вкорінити троянду прямо на кущі
Садівники розповіли, як вкорінити троянду прямо на кущі

Далі склянку обгортають пакетиком, залишаючи невеликий отвір для вентиляції. Періодично поливають рослину, щоб ґрунт залишався вологим. Держак прив’язують до опори, щоб захистити від сильного вітру.

Коли троянда відцвітає, квітку зрізають. Приблизно у жовтні, після завершення цвітіння, перевіряють стан коренів. Якщо через прозорі стінки склянки видно корені, можна впевнено відрізати держак від материнського куща.

Отриману розсаду висаджують у ґрунт. Восени варто додати кінський гній для поліпшення родючості ґрунту. Після посадки рослину накривають 5-літровою пляшкою, щоб захистити від вітру. З настанням весни, у березні, перевіряють стан розсади, видаляють сухе листя і знову вкривають рослину.

Популярне

Подібні новини