Ніякого оцту! Відмила решітки на плиті старим способом, як робили у кучмівські часи: всього 2 ложки соди

Ох цей нагар з жиром! Як же вичистити ж його за раз? Розповідаємо про чудовий метод, який допоможе вам легко і просто відмити решітки з газової плити.

Газові плити є невід’ємною частиною багатьох кухонь, і хоча вони ефективні та, як показали нинішні часи з блекаутами — надійні, їхній догляд може стати справжнім випробуванням. Нагар та жир, що накопичуються на решітках, можуть здаватися просто нездоланними, однак два простих інгредієнти можуть зробити справжнє диво.

Саме на газових плитах нагар і жир липнуть швидше, ніж на індукційних. Це пов’язано з тим, що відкритий вогонь створює високу температуру, яка сприяє пригоранню та накопиченню ліпідних сполук. Крім того, пальники можуть залишати сліди від полум’я та кіптяви, що ще більше ускладнює очищення.

Експерти розповіли, як підручними засобами вивести жир та нагар
Експерти розповіли, як содою відчистити нагар з решіток плити

Для того, щоб позбутися бруду на решітках з плити, приготуйте спеціальний розчин. Почнемо з приготування цього чудодійного засобу.

Перш за все, знадобиться таз для того, щоб всю цю магію замішати. Далі обов’язково на дрібній тертці натираємо пів бруска жовтого господарського мила. До нього додаємо 10 столових ложок сухої гірчиці та 2 склянки кальцинованої соди. Далі заливаємо всі сухі інгредієнти 2-3 літрами окропу.

Для зручності ґратки краще покласти у ванну, і саме туди виливати приготований мийний засіб. Потім додаємо окріп, щоб все було повністю покрито водою. Цю суміш залишаємо на мінімум 2 години.

Експерти розповіли, як содою відчистити нагар з решіток плити

Якщо у вас чавунні решітки, цього часу буде достатньо. Якщо ж вони емальовані, можна залишити їх на ніч. Такий метод дозволяє не тільки ефективно розчинити жир, але й позбутися навіть найстійкішого нагару, не пошкоджуючи поверхню.

Після такого спа-салону для ґраток — добре все промийте теплою водою.

Популярне

Подібні новини