Три ложки, сіль і тюль став білосніжним, як 20 років тому: навіть взагалі не заморочувалась з пранням

Хочете швидко і без мороки відбілити тюль? У цьому вам допоможе наш перевірений рецепт. Обов'язково збережіть собі цей метод, адже він виручить вас у будь-яку мить.

Білосніжний тюль – символ чистоти та свіжості в інтер’єрі. Але з часом навіть найкраща доглянута тканина втрачає свою яскравість, стає сірою або жовтуватою. Відновити її первісний вигляд допоможе простий, але надзвичайно дієвий метод, який не потребує значних витрат і зусиль.

Для цього знадобиться приготувати спеціальний розчин: у 2 літри (обов’язково) теплої води слід додати 2 столові ложки перекису водню та 1 столову ложку нашатирного спирту. Ця “бодяжка” має виняткову здатність відновлювати білий колір.

Як відбілити тюль за допомогою солі: поради експертів

Зануривши тканину в отриману суміш, її залишають на всю ніч. Варто зазначити, що нашатирний спирт має досить сильний запах, тому таз бажано накрити харчовою плівкою, аби уникнути неприємного аромату в приміщенні.

Також господині діляться своїм досвідом: “запечатана” ємність краще відбілює тканину, адже інгредієнти менше окислюються та випаровуються.

Як відбілити тюль за допомогою солі: поради експертів

Наступного ранку, після нічного замочування, тюль потрібно добре віджати та ретельно прополоскати один раз. Далі її можна прати у пральній машині, використовуючи звичайний режим. При цьому, рекомендується дотримуватись кількох правил: встановлювати температуру прання на 40°C та оберти не вище 800 за хвилину. Це допоможе уникнути раптового пошкодження ряднини.

До того ж, існує ще один ефективний секрет збереження білосніжної білизни. Кожного разу, коли пральна машина завантажена білим, варто додавати одну столову ложку кухонної солі прямо в барабан. Хлорид натрію сприяє підтриманню кольору та запобігає появі жовтизни або сірого відтінку.

Популярне

Подібні новини