Жодних морквяних “карликів” на городі, лише Гулівери: ці диво-знання зроблять вас легендою дачного селища

Для вирощування хорошого врожаю моркви не потрібно постійно годувати її добривами - всього 3-4 внесення буде достатньо, але добрива мають бути правильними.

Наприкінці липня- на початку серпня підживлювати моркву особливо важливо. Внесені добрива допоможуть коренеплоду вирости здоровим, великим і солодким.

В цей час необхідно припинити органічні азотні підживлення, щоб бадилля не наростало надмірно, а коренеплід не був грубим та дрібним. Замість цього використовують лише фосфорні, калійні та магнієві підживлення, які зупинять ріст листя та активізують формування коренеплоду.

Під кожен кущ виливають по одному літру розчину сульфату калію, хлористого калію або калійної селітри. Для його приготування беруть 40 грамів будь-якого з цих добрив, змішують з відром води, і вносять по півлітра під кожну рослину.

На початку серпня обов’язково роблять зольний розчин для поливу моркви. Для його приготування на 10 літрів води розводять одну літрову банку деревної золи, настоюють протягом 5-6 годин, після чого поливають моркву під корінь таким розчином. Це допоможе впоратися зі шкідниками, хворобами рослини, але найголовніше – дасть багато калію та фосфору, які коренеплід активно поглинає із ґрунту.

Експерти розповіли, чим підживити моркву в липні
Експерти розповіли, чим підживити моркву в липні

Можна використовувати золу і в сухому вигляді, просто розсипавши її біля моркви і зверху поливши чистою водою, але зольний розчин набагато швидше всотається і піде на користь посадкам.

Дотримуючись цих простих правил підживлення, ви зможете виростити виростити солодку, велику та здорову моркву! Бажаємо рясного врожаю.

Популярне

Подібні новини