Баба Майя з 5-го під’їзду навчила: “Бризни цим на капусту, і комахи обійдуть город десятою дорогою”. Так і є

Сьогодні ми розповімо про те, як за один раз перемогти всіх капустяних шкідників і зберегти свій урожай. Це не токсичний ефективний засіб натурального походження. 

Не будемо томити – мова про ефірні олії. Причому підійде абсолютно будь-яка ефірна олія, яка активно використовується в медицині, косметології, а також у садівництві та городництві. Це натуральні інсектициди, які знищують капустяних блішок та інших шкідників, якщо просто розпорошити розчин з ефірною олією.

Приготувати такий розчин дуже просто. На одне відро води кімнатної температури додайте 20 крапель будь-якої ефірної олії, ретельно перемішайте та обробіть капусту по листю. Можна додати до цього розчину кілька чайних ложок миючого засобу, щоб суміш довше затримувалася на листі. Перед початком обробки всієї капусти необхідно протестувати засіб на одному качані. Ввечері обробіть один качан, подивіться на ефект і, якщо рослина буде себе добре почувати, обробіть всі рослини.

Городники розповіли, як позбутися шкідників на капусті
Городники розповіли, як позбутися шкідників на капусті

Розпорошуйте цей засіб по сухому листю без вітру в ранкові або вечірні години, коли немає сонця. Так ви повністю захистите свої капустяні посадки від шкідників – жодної комахи в радіусі 1-2 метрів від куща взагалі не зустрінеш. Запах ефірної олії є вкрай потужним і неприємним для шкідників.

Нагадаємо, що у липні догляд за капустою потребує особливої уваги. Окрім маніпуляцій від шкідників, необхідно забезпечити достатнє зволоження ґрунту, адже спекотні дні можуть призвести до швидкого висихання. Не забувайте про мульчування – воно допоможе зберегти вологу та забезпечити коріння необхідними поживними речовинами.

Популярне

Подібні новини