Всі це викидають, а дарма: простий “непотріб” зробив буряки солодшими за мед. Почула по “сарафанному радіо”

Багато господинь викидають у смітник бананову шкірку. І дарма! Адже це "сміття" може стати чудовим добривом для буряків. Детальніше читайте в матеріалі.

Добриво з бананової шкірки – це чудовий спосіб підгодувати буряк калієм та фосфором. Коли бананова шкірка починає розкладатися, вона виділяє корисні речовини, які оздоровлюють садові рослини та покращують смак плодів.

Тому досвідчені городники рекомендують не викидати бананові шкірки після споживання фруктів. Використання цих відходів в якості удобрення дозволяє отримати великі, солодкі та здорові буряки.

Для приготування корисного та ефективного засобу для підживлення буряків необхідно дрібно порізати три бананові шкірки і висипати їх у відро з водою. Туди ж слід додати 1 склянку деревної золи та настояти розчин протягом трьох днів.

Агрономи розповіли, чим підживити буряки влітку
Агрономи розповіли, чим підживити буряки влітку

Перед використанням такого розчину необхідно його ретельно процідити та розвести з чистою водою в пропорції 1:1. Потім в отриманий розчин додають одну чайну ложку борної кислоти.

В результаті виходить 20 літрів настою з бором, який покращить смак буряків, зробить їх більш цукристими і забезпечить сильний імунітет рослин для захисту від бактерій та шкідників.

Важливо не переборщити з борною кислотою, інакше вона може завдати опіків листю. Полив розчином потрібно робити прямо по листю, але найкраще це робити рано вранці або пізно ввечері після заходу сонця – це допоможе рослині захиститися від опіків та отримати максимум корисних речовин із підживлення!

Популярне

Подібні новини