Ви навіть не здогадувались, але ось вона – основна причина: чому не зав’язуються качани капусти на грядці

Вирощування капусти на своїй грядці – заняття, для якого потрібні особливі навички та вміння. Розповідаємо, чому качани можуть не зав'язуватись і що робити.

Капуста належить до найпопулярніших культур. Хоча її вирощування найчастіше не викликає особливих проблем, потрібно знати, що робити у тому випадку, якщо качани не хочуть зав’язуватись.

Якщо не дотримуватись основних правил вирощування та агротехніки, можна отримати доволі сумні результати. Розбираємось, чому капуста відмовляється зав’язуватись і що з цим робити.

Чому качани капусти не зав’язуються

Для того, аби з’ясувати, чи взагалі формуються плоди, потрібно уважно оглянути центр куща з капустою. Якщо з’являється групка дрібного листя, то качан навряд зав’яжеться. Огляньте стебло. Якщо він дивиться вгору, а пластини листя в центрі почали сохнути чи навіть гнити, то качан також навряд чи почне формуватись.

Експерти розповіли, чому качани капусти можуть не зав'язуватись на городі та що з цим робити
Експерти розповіли, чому качани капусти можуть не зав’язуватись на городі та що з цим робити

Капуста належить до світлолюбних культур. Причиною таких проблем може стати те, що ви обрали неправильне місце для вирощування культури. Високі рослини, які ви посадили поруч, можуть створити затінок для капусти. Нестача сонячного проміння найімовірніше стане причиною відсутності врожаю.

Попри те, що капуста насправді невибаглива, рослина потребує постійного додаткового харчування. Протягом усього сезону важливо підгодувати її не менш як 4 рази. Разом із тим, важливо враховувати, що у вегетативний період рослини їй найбільше потрібні добрива.

Експерти розповіли, чому качани капусти можуть не зав'язуватись на городі та що з цим робити
Експерти розповіли, чому качани капусти можуть не зав’язуватись на городі та що з цим робити

До слова, у першій половині літа білокачанній капусті потрібен азот. А вже під кінець сезону від цього компоненту потрібно повністю відмовитись. В іншому разі ваша рослина просто не встигне належним чином дозріти, а отриманий врожай буде дуже погано зберігатись.

Популярне

Подібні новини