Підгледіла, як свекруха Ніна робить варення без варіння: геніальний рецепт з аґрусом, вже 30 банок закрутила

Сезон ягід приносить безліч можливостей для кулінарної творчості, і варення без варіння стає все популярнішим серед господинь. Це швидкий та зручний спосіб зберегти натуральний смак і користь ягід.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати варення без варіння з аґрусу та малини, яке стане чудовим додатком до чаювання або смачним десертом для всієї родини.

Переваги варення без варіння — очевидні.

Під час контакту продуктів з температурою більшість вітамінів руйнується. Варення без варіння дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин. Зрозуміло, що приготовані у такий спосіб ягоди залишаються свіжими, а їхній смак – насиченим і натуральним. Ну, і що не менш важливо, процес приготування займає значно менше часу, ніж традиційне варіння.

Інгредієнти

Чим удобрити аґрус
Кондитер розповів, як приготувати варення без варіння продуктів
  • 1 кг аґрусу
  • 1 кг малини
  • 1,5-2 кг цукру
  • Сік одного лимона

Також вам знадобиться:

  • М’ясорубка або блендер
  • Миска для змішування
  • Чисті стерилізовані банки

Спочатку добре промийте аґрус та малину під проточною водою. Видаліть усі листочки та хвостики. Обсушіть ягоди на паперовому рушнику, а потім перекрутіть ягоди через м’ясорубку або збийте у блендері до однорідної маси. Зрозуміло, що у блендері це зробити швидше, а маса виходить більш гладкою.

Далі перекладіть ягідну масу у велику миску та поступово додавайте цукор. Добре перемішайте, щоб його кришталики рівномірно розподілилися. Цукор виступає консервантом, тому процес його розчинення є важливим. Після того влийте сік одного лимона, який допомагає зберегти варення та додає приємної кислинки. Залиште так на кілька годин при кімнатній температурі, періодично перемішуючи.

Експерти порадили цікавий лайфхак, як правильно заготувати ягоди у морозильній камері на зиму
Кондитер розповів, як приготувати варення без варіння продуктів

Тепер вважайте, що варення готове, тому розлийте його у стерилізовані банки. Закрийте їх кришками та зберігайте у холодильнику. За таких умов воно чудово зберігається кілька місяців.

Варення без варіння чудово підходить до млинців, оладок, йогуртів або просто як десерт на хлібі. Його можна використовувати як начинку для випічки або додавати у смузі.

Популярне

Подібні новини