Порошок і кондиціонер завжди різні, але результат один – рушники ідеально чисті та м’які: розкриваю секрет

Прання – завдання, яке полюбляє далеко не кожна господиня. Проте, чистий одяг і приємна м'якість речей точно завжди стає причиною хорошого настрою.

Багато факторів можуть впливати на те, чому наші рушники з часом стають “грубими” до шкіри. Занадто жорстка вода, неправильно підібрані засоби для прання та невірно організований процес сушки можуть спричинити псування рушників. Розповідаємо про секрети та хитрощі від досвідчених господинь, які точно стануть у пригоді кожному з нас.

Секрет м’яких рушників

За словами знавців, під час прання білизни можна та треба використовувати невелику кількість кондиціонера для білизни. Втім, важливо не додавати занадто багато – це може забити тканину та спричинити погіршення її якості. Крім того, ви ризикуєте викликати алергію, адже у складі засобів для прання часто є ароматизатори.

Господині поділились головним секретом завжди чистих та ідеально м'яких рушників
Господині поділились головним секретом завжди чистих та ідеально м’яких рушників

Найголовніша хитрість – температурний режим. Ніколи не потрібно прати рушники при температурі, яка перевищує 40 градусів. Крім того, відмовтесь від занадто великих обертів під час віджимання білизни. Це може зашкодити якості тканини та стати причиною появи дірок на ній. У такому разі рушники м’якшими не стануть.

Важливо також переконатись і в тому, що барабан вашої пральної машини заповнений не більш як на половину. Не потрібно класти занадто багато одягу та речей, адже так у процесі прання волокна тканини не зможуть розпрямитись, через що поверхня буде жорсткою і ніби все ще брудною.

Господині поділились головним секретом завжди чистих та ідеально м'яких рушників
Господині поділились головним секретом завжди чистих та ідеально м’яких рушників

Сушити рушники завжди потрібно тільки природним шляхом. Не варто залишати їх на батареї або на сонці. Замість цього використовуйте побутову сушарку, яку потрібно розмістити у місці, де є добра вентиляція.

Популярне

Подібні новини