Плями від поту на речах більше не моя проблема: готую цей розчин з 4 ложок соди так, як мене бабуся навчила

Не залежно від пори року, плями від поту є проблемою, яку, на жаль, не уникнути. Особливо складно прибрати ці плями, якщо не попрати річ відразу ж.

На щастя, існують дійсно ефективні та “дармові” засоби, які допомагають позбутися навіть застарілих плям. У цій статті ви дізнаєтеся про декілька дієвих методів боротьби з плямами від поту.

Одним із найбільш універсальних засобів є господарське мило. Воно допомагає позбутися плям будь-якого рівня складності. Варто відзначити, що господарське мило підходить для будь-яких тканин. Щоб видалити плями поту, вам необхідно перш за все зробити мильний розчин. Для цього потрібно у теплій воді розвести мильну стружку господарського мила та натерти цим засобом забруднені місця. Далі слід залишити річ у розчині приблизно на 2-4 години. Після цього одяг варто дуже добре попрати.

Наступним засобом може бути сіль, яка скоріше за все є практично на будь-якій кухні. Її варто наносити на темний, світлий та різнокольоровий одяг з грубих тканин. Хоча сіль також справляється з видаленням плям поту з будь-якого виду речей. Для цього треба втерти сіль у забруднення та залишити приблизно на 10-12 годин. Після витримки часу активно потріть брудне місце за допомогою щітки, але сіль не змивайте та відправте річ пратися.

Як видалити плями від поту з речей: корисні поради
Як видалити плями від поту з речей: корисні поради

Крім того, речі можна замочити у соляному розчині приблизно на 3-4 години. Для того, щоб його зробити, необхідно до 500 мілілітрів води додати 2 столові ложки солі. Після замочування річ також потрібно випрати у пральній машині.

Ще одним ефективним засобом є харчова сода. Цей метод найкраще підходить для світлого білого одягу. Приготувати розчин надзвичайно просто: у воді 200 мілілітрів змішайте 4 столові ложки соди. Нанесіть цей густий розчин на плями за допомогою зубної щітки або руками приблизно на одну годину. Після цього річ варто випрати в машинці або руками. Слід зазначити, що вода для прання має бути не більше 30 градусів Цельсія. Це правило стосується всіх речей з плямами, оскільки їх не рекомендується прати у гарячій воді.

Також досить дієвим засобом є оцет, проте, щоб не залишити жовтих плям, його не слід наносити на білий одяг. Застосовуйте його тільки для кольорових чи темних речей. Для цього вам необхідно змочити ватний диск у 9% оцті та протерти ділянки з плямами, головне, щоб тканина добре ним просочилась. Після цього залиште одяг приблизно на 2-3 години та виперіть за допомогою пральної машинки.

Популярне

Подібні новини