Розвожу 10 г цього на 10 літрів води і збираю карколомний врожай огірків: мега-секрет липневого підживлення

Народна мудрість каже: "Хто літом гайнує, той узимку голодує". Тому не втрачаємо час і починаємо підживлювати огірки, аби вони добре пережили спеку та гарно родили.

Спекотний липень, палюче сонце. Багато дачників вже хапаються за голову: як же ж у таких умовах виростити гарний врожай. Зокрема огірків, яким так потрібна волога та поживні речовини, що може всотити коріння лише з водою. Серед багатьох методів догляду за рослинами, одним із найефективніших для цієї городини є підживлення монофосфатом калію.

Що ж це за добриво, якщо розповісти простими словами? Ця хімічна суміш містить фосфор у кількості 52% та калій — 34%. Ці два елементи є життєво необхідними для здорового росту і розвитку рослин. Фосфор стимулює кореневу систему, сприяє кращому засвоєнню поживних речовин і покращує процеси фотосинтезу. Калій, своєю чергою, підвищує стійкість рослин до стресів, таких як висока температура, і покращує водний баланс.

Експерти розповіли про натуральне добриво для огірків
Експерти розповіли, як правильно підживити огірки монофосфатом калію

Для того, щоб приготувати добриво, розведіть всього дві чайні ложки монофосфату калію у відрі (10 літрів) води. Вже за тиждень ви помітите, наскільки краще стали себе почувати кущики. Вони стануть утворювати більше зав’язей та підуть у ріст без особливого нарощування зеленої маси.

Ще однією вагомою перевагою є загальне зміцнення рослин. Калій та фосфор зміцнюють клітини та внутрішні стінки рослин, якими відбувається сокорух. Крім цього, на форумах дачники зазначають, що після підживлення огірки стають стійкішими до патогенних грибків та інфекцій.

Ділюсь з вами дієвим "чудо" розчином для підвищення врожайності огірків
Експерти розповіли, як правильно підживити огірки монофосфатом калію

Смак городини також покращується. Плоди набираються цукристості та ростуть більш гладенькими, без пухирців, а також лежать триваліше. під час зберігання у льохах чи просто у холодильниках.

Популярне

Подібні новини