Опудрила цим мурашник і всі вони аж вистрибнули з городу: елементарний метод, як вивести шкідників з грядки

Ми звикли сприймати мурах, як невтомних працівників матінки-природи. Проте, як тільки їхня колонія розростеться, життя на городі може стати просто нестерпним. Як же ж вивести цих комах?

Боротьба з мурахами на городі — одвічна морока для багатьох дачників. З одного боку, ці перетинчастокрилі істоти дійсно є невід’ємною частиною екосистеми і просто їх знищувати — рука не підіймається. Втім, ці, на перший погляд, беззахисні жучки здатні наробити чималої шкоди вашій ділянці. Вони починають просто нахабніти, коли швидко розмножуються та починають буквально пожирати плоди вашої праці.

Шкідники починають підгризати рослини, обов’язково залазять у тріщини на плодах і оселяються там. Крім цього, мурахи здатні переносити попелицю. У народі їх називають навіть “пастухами” тлі, адже де з’являється колонія перетинчастокрилих, там очікуйте нашестя і їх вусатих “подружок”.

Господині розповіли, як вивести мурах з будинку
Городник розповів, як за допомогою соди вивести мурах з ділянки

І тут постає питання: як же швидко та без зайвих витрат вивести шкідників з ділянки? Все дуже просто. Рецепт “антидоту” для вашої дачі дуже простий: треба змішати столову ложку соди та столову ложку цукрової пудри. Обидва порошки необхідно ретельно перемішати. Сахарозні сполуки будуть відігравати роль приманки, в той час, як карбонат натрію нищитиме цих знахабнілих істот у середині.

З цим ефективним розчином мурахи в домі для мене більше не проблема
Городник розповів, як за допомогою соди вивести мурах з ділянки

Працює це досить просто. Мурахи мають у своєму організмі кислоту. В аптеках навіть на полицях можна знайти засіб під назвою “Мурашина кислота”. Сода, потрапляючи з цукром у середину комах, починає створювати лужне середовище. І тут згадуємо уроки хімії: луг нейтралізує кислотні сполуки.

Таким чином, шкідники поїдаючи приманку, отримують отруту, що руйнує їх зсередини. Згодом ви побачите, як мурашник стане пустим, а його своєю чергою, можна розборонити сапкою, а на місце колишнього будиночка перетинчастокрилих висадити сидерати.

Популярне

Подібні новини