Беру 2 часника на літр води – і на городі не залишиться й сліду від равликів та слимаків: ефект миттєвий

Слимаки і равлики — часті гості на наших городах, і попри свій крихітний розмір та невинний вигляд, ці ласуни готові з превеликим апетитом з'їсти всі плоди вашої праці. Але є спосіб їх вивести

Слимаки та равлики — це ті молюски, які пристосувалися до життя на суші та з радістю влітку оселяються на наших дачах та городах. Ці слизькі ненажери здатні завдати значної шкоди вашій гордині, поїдаючи їхні листя та стебла. Залишаючи “ранки” на зелені, вони буквально відкривають ворота для інфекцій: грибкових захворювань. Втім, існує простий, але ефективний спосіб боротися з ними без застосування хімічних препаратів. І цей засіб — звичайний часник.

Експерти назвали найдієвіший засіб від слимаків у 2024
Експерти розповіли, як зробити антидот від навали слимаків на городі

Цей запашний овоч ще з давніх-давен відомий своїми антисептичними властивостями, і його використання в боротьбі зі шкідниками є не менш ефективним. Для приготування антидота для городу від слимаків і равликів вам знадобиться всього два зубчики часнику. Їх треба розчавити, зробити таку собі кашицю і далі слід залити літром холодної води. Для того, щоб розчин спрацював, слід дати йму настоятися протягом 2-х, а краще 3-х годин. Так всі корисні властивості вивільняться у воду і будуть діяти краще.

Обробка рослин таким часниковим настоєм проводиться шляхом обприскуванням. Найкраще це робити ввечері або рано вранці, коли слимаки та равлики особливо активні. При обприскуванні важливо рясно поливати всі частини рослини, особливо нижню сторону листя, де шкідники люблять ховатися.

Експерти розповіли про головні поради, які допоможуть позбутись від слимаків на городі та в саду
Експерти розповіли, як зробити антидот від навали слимаків на городі

Часниковий настій діє майже миттєво. Молюски уникають оброблених рослин, оскільки запах часнику для них неприємний, а ті, що потрапити під вплив розчину — гинуть негайно.

Повторюйте процедуру, якщо знову помітите цих слизьких ласунів. Також бажано замульчувати ґрунт під рослинами вовною, аби точно відвадити небажаних гостей.

Популярне

Подібні новини