4 кілограми з одного куща: чим потрібно підгодувати малину в липні – важливо врахувати ці декілька “але”

Як можна уявити літо без смачної соковитої малини? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас рецепт цікавого добрива, яке допоможе збільшити врожай.

Липень — час не лише збирати перші врожаї, але й активно підживлювати садовину та городину. Зокрема це стосується малини. Аби зібрати найсолодші плоди праці, слід знати, як правильно підживлювати кущі.

На форумах часто можна побачити рецепти з коров’яком — послідом рогатої худоби. Мабуть, цей спосіб підживлення рослин віднайшли ще наші пращури за часів Неоліту, коли активно стали займатися землеробством. Гній, що лишається, як продукт життєдіяльності тварин є дуже поживним для наших грядок. Втім, його не варто вважати універсальним добривом, адже важливо знати, як і в яких пропорціях підживку потрібно готувати.

Правило, як у лікарів: не нашкодити

Садівники розповіли, як правильно пересаджувати малину та що з нею робити після цього
Городник розповів, як правильно і вчасно підживлювати малину

Для приготування добрива гній (обов’язково перепрілий або засохлий) розводять у пропорції 1:10 з водою, щоб отримати рідкий розчин, придатний для поливу. Цю суміш слід обов’язково вносити прямо під корінь, адже це сприяє кращому засвоєнню поживних речовин рослиною. Послід містить азот, фосфор і калій, які є важливими для росту та розвитку малини, тому регулярне підживлення цим розчином забезпечує здоровий ріст і багатий врожай.

Але якщо ви не бажаєте марудитися з таким запашним добривом, можна також використовувати трав’яний настій для підживлення малини. Для цього збирають бур’яни, заливають їх водою і настоюють кілька днів, поки суміш не почне бродити.

Городник розповів, як правильно і вчасно підживлювати малину

Отриману підживку проціджують і також використовують для поливу під корінь. Такий метод також збагачує ґрунт органічними речовинами та корисними мікроелементами, покращуючи його структуру та родючість.

Популярне

Подібні новини