Про це підживлення для томатів не чули 90% дачників: а секрет успіху на грядці в цьому “лісовому коктейлі”

Про це підживлення не чули 90% дачників, але вже після першого застосування воно завойовує любов усіх. Диво-підживлення ідеально підходить для внесення під томати та огірки в серпні.

Таке добриво стимулює покращення плодоношення та підвищує імунітет рослин.

Свіжі та сушені гриби мають набір усіх необхідних рослинам мікроелементів, і гріх не використати цей подарунок природи. Вода, в якій настоювалися очистки свіжих або сушених грибів, є чудовим біологічним підживленням, своєрідним стимулятором для покращення плодоношення.

При правильному зберіганні, наприклад, у скляній банці в темному місці, сушені гриби можуть зберігатися більше 10 років та при цьому зберігати всі корисні речовини протягом цього періоду. Білий гриб, підберезник, моховик та інші представники грибів ідеально підійдуть для приготування підживлення під томати та огірки.

У них є калій, магній, багато міді, цинку та фосфору. Таке підживлення не лише дасть рослинам все необхідне, але й захистить кущі від фітофторозу, борошнистої роси, пероноспорозу та інших захворювань.

 Городники розповіли про цікаве підживлення для томатів
Городники розповіли про цікаве підживлення для томатів

Щоб приготувати добриво знадобиться всього 100 грамів сушених грибів. Залийте їх гарячою водою  (можна й окропом). Накрийте кришкою і дайте постояти 2-3 години.

За цей час добриво набуде коричневого відтінку. Підживку слід процідити і додати воду в співвідношенні 1:1. Далі можна поливати рослини з розрахунку літр добрива під кожен кущ.

Вже наступного дня після внесення ви побачите, що кущики розправилися, почали з’являтися зав’язі, і плоди почнуть дозрізати набагато швидше.

Спробуйте цей метод, і ваші томати та огірки обов’язково порадують вас щедрим врожаєм!

Популярне

Подібні новини