Від врожаю немає відбою, а все завдяки 1 склянці добрива: рецепт цікавого підживлення для баклажанів

Кожна рослина потребує якісного підживлення. Для баклажанів можна використати багатокомпонентне добриво, яке з легкістю можна приготувати вдома.

Баклажани, або як їх ще називають “синенькі”, є популярною культурою серед дачників. Використання натуральних стимуляторів росту допоможе прискорити розвиток баклажанів і підвищити їхню продуктивність. Редакція сайту Добрі новини підготувала унікальний рецепт засобу, який допоможе вам досягти бажаного результату в домашніх умовах без зайвих витрат і клопоту:

  • 1 літр настою з бананових шкір;
  • 2 столові ложки деревної золи;
  • 1 столова ложка меду;
  • 5 крапель йоду;
  • 1 літр настою з кропиви.

Для приготування настою залийте шкірки 2-3 бананів літром гарячої води і дайте настоятися протягом 24 годин. Після цього процідіть рідину і використовуйте її як основу для підживлення. Додайте 2 столові ложки деревної золи до суміші і ретельно перемішайте. Вона є чудовим джерелом мікроелементів, необхідних для росту баклажанів.

Рецепт дієвого добрива для баклажанів
Рецепт дієвого добрива для баклажанів

Наступний крок – мед. Додайте 1 столову ложку меду до загальної маси і добре розмішайте, щоб він повністю розчинився. Після цього додайте 5 крапель йоду до приготованого добрива і ретельно перемішайте. Тепер готуємо настій з кропиви. Для приготування цього засобу залийте 1 кг свіжої кропиви 10 літрами води і дайте настоятися протягом тижня. Процідіть всю рідину і додайте 1 літр до суміші з бананових шкір, золи, меду та йоду.

Цей натуральний стимулятор можна використовувати для підживлення баклажанів під корінь раз на два тижні. Для цього розведіть 1 літр приготованого засобу в 10 літрах води і полийте рослину. Найкраще підживлення проводити вранці або ввечері, щоб уникнути випаровування корисних речовин під впливом сонця.

Популярне

Подібні новини