Всього 1 капля цього засобу та 5 хвилин часу – і пляма від кетчупу миттєво зникла. Одяг тепер мов новенький!

Як всім відомо, кетчуп залишає на одязі досить стійкі плями, особливо якщо одяг білого та світлого кольору. Дізнайтеся, як прибрати ці забруднення народними засобами та насолоджуватися чистим одягом.

Перше, що варто пам’ятати, це те, що пляму не потрібно терти, бо це може спричинити ще більше забруднення поверхні одягу. Для цього краще скористатися ложкою, тупим ножем або краєм кредитної карти, щоб якомога обережніше зняти залишки кетчупу з одягу.

Далі слід промити забруднення, але потрібно використовувати виключно холодну воду. Просто піднесіть під струмінь проточної холодної води частину одягу, де знаходиться пляма. Це необхідно зробити для того, щоб прибрати залишки кетчупу, які можуть вбратися в тканину ще глибше.

Для виведення плям з білого світлого одягу можна використати перекис водню, який справляється з цією задачею на відмінно. Щоб приготувати цей “чудо” розчин, експерти рекомендують у рівній кількості змішати 3% перекис водню з водою. Далі ватним диском або білою ганчіркою змочіть пляму на одязі та залиште приблизно на 5-10 хвилин. Після цього промийте тканину за допомогою холодної води.

Господині розповіли, як прибрати пляму від кетчупу з одягу
Господині розповіли, як прибрати пляму від кетчупу з одягу

Ще одним незамінним помічником у боротьбі з плямами від кетчупу є сода, яка є практично на будь-якій кухні. Вона також ідеально підходить для застосування на білому одязі. Для цього змішайте соду з водою, за текстурою ця суміш повинна нагадувати “кашку”. Нанесіть її на пляму та почніть втирати декілька хвилин, а далі залиште цю суміш приблизно на 15-25 хвилин. Коли сода засохне, просто струсіть її та виперіть річ як завжди.

Що стосується кольорового одягу, то тут на допомогу приходить сіль. Вона чудово підходить для тільки-но створених свіжих плям. Нанесіть сіль на забруднення та залиште приблизно на 15-25 хвилин, а потім просто струсіть її.

Ще одним помічником у боротьбі з плямами на кольоровому одязі виступає оцет. Для цього у рівній кількості змішайте білий оцет з водою. Потім замочіть частину тканини з плямою в даному розчині приблизно на 20-30 хвилин. Після цього виперіть річ як зазвичай.

Таким чином, ці перевірені народні методи стануть вашими надійними помічниками у боротьбі з плямами від кетчупу на одязі та повернуть йому початковий вигляд.

Популярне

Подібні новини