Стільки років намагаюсь вивести хрін з городу, а результату – 0. Добре, що підслухала про цей настій 1:5

Хрін – це багаторічна рослина, яка має достатньо сильну кореневу систему. Він стрімко розростається, саме тому складається така неприємна ситуація, коли хрін заповнює собою всі городні ділянки.

Хрін не схожий на звичайний бур’ян, тому методи боротьби з ним повинні включати різні підходи. У цій статті ви дізнаєтеся, як швидко та легко прибрати хрін з городу за допомогою хімічних та народних засобів.

Якщо ви обрали для боротьби з хріном на городніх ділянках хімічні засоби, то зверніть свою увагу на такий гербіцид, як “Ураган”. Цей засіб потрібно застосовувати після першого сходу рослин. Він має системну дію та вже починає працювати через декілька днів після потрапляння на сходи і спричиняє поступове відмирання коріння.

Ще одним дієвим засобом є “Раундап”. Він належить до найбільш ефективних та безпечних засобів. Його навіть можна застосовувати, якщо поруч із хріном ростуть інші культури, оскільки він не має впливу на ріст та розвиток цих рослин.

Експерти поділилися порадами, як вивести хрін із город
Експерти поділилися порадами, як вивести хрін із городу

Експерти також радять такий препарат, як “Дикамба Форте”. Даний засіб провокує стрімке знищення коріння завдяки тому, що він має здатність проникати крізь листові пластини та потрапляти далі до коренів. Крім того, придивіться до такого гербіциду, як “Антихрин”, який нищить абсолютно всю рослину, не даючи жодного шансу вижити. Варто пам’ятати, що всі хімічні препарати варто застосовувати виключно за інструкцією.

Якщо ж ви шукаєте, як викорінити хрін за допомогою народних засобів, то спробуйте такі: окріп та оцет, розчин із сечовини, кухонну сіль, аміачну селітру та лимонну кислоту. Проте варто відзначити, що ці засоби можуть бути недостатньо ефективними, тому не слід покладатися тільки на них. Комбінуйте народні засоби разом з іншими способами.

Для боротьби з хріном ви також можете спробувати приготувати настій з пташиного посліду чи коров’яку. Для цього змішайте свіжий пташиний послід чи коров’як у воді у співвідношенні 1:5, та у суху погоду, щоб дощ не змив ефективність засобу, щедро полийте цим настоєм кожний кущик хрону. Цей засіб повинен швидко знешкодити хрін.

Як бачите, методів та засобів для знищення хрону з городніх ділянок є достатньо. Обирайте той, який найбільше вам підходить. Крім того, експерти радять поєднувати різні способи для ще більш дієвої зачистки рослини.

Популярне

Подібні новини