Який бур’ян – не бур’ян, а супер добриво? Його потрібно залишити на городі, щоб підвищити врожайність!

Вже потроху наші грядки починають спустошуватися, віддаючи щедрі врожаї. Та хіба можна так, аби земля стояла пустою? Радимо засадити вже зараз один цікавий сидерат, який часто плутають із бур'яном.

Що ж, ви зібрали перший врожай і не знаєте, що далі робити з грядкою? Для землі не дуже добре стояти без справ, адже починаються процеси ерозій, а також не дрімають і бур’яни, яким тільки дай розростися. Саме тому, пропонуємо розглянути варіант висадки сидератів, рослин які не лише не дають пирію та іншим шкідливим травам просочитися на ваш город, а й збагачують ґрунт, розпушують його.

Саме біла гірчиця як сидерат є одним з найефективніших засобів поліпшення ґрунту та підвищення врожайності. Вона дозволяє наситити землю органічними мікроелементами: азотом, фосфором, калієм. Також рослина пускає довге коріння, заважаючи справжнім бур’янам вирости поруч.

Експерти розповіли, чим корисний сидерат для городу та чому варто використовувати саме гірчицю
Аграрії розповіли, про переваги висадки гірчиці, як сидерату

Варто також зазначити, що не лише з травами, а й зі шкідниками здатна поборотися гірчиця. Завдяки виділенню алелопатичних сполук, вона відлякує комах та не дає їм перейти на інші родючі культури. Сидерат можна висаджувати неподалік від томатів і картоплі.

Гірчиця також сприяє поліпшенню мікробіологічного складу ґрунту. Вона стимулює розвиток корисних мікроорганізмів, які сприяють розкладанню органічних речовин і покращують доступність поживних елементів для рослин. Завдяки цьому, подальші культури на таких полях краще розвиваються і дають вищі врожаї.

Що таке гірчична макуха і чим вона може бути корисна на городі
Аграрії розповіли, про переваги висадки гірчиці, як сидерату

Пам’ятаєте, що цей сидерат має довге коріння? Саме воно убереже ділянку ще й від ерозії, що особливо важливо, якщо ваш город розташований на схилі.

Втім, є одне правило, якого варто дотримуватися при висадці цієї рослини. Не можна засівати нею грядки після капусти, а також сіяти на відстані менше 15 сантиметрів у міжрядді.

Популярне

Подібні новини