Дізналася, як в клінінгу миють вікна, щоб скло залишалося чистим до осені. Цей блиск мене неабияк здивував

Миття вікон ледь-ледь можна назвати приємною справою, але є чудовий спосіб спростити собі життя і відмити скло дійсно до кришталевого блиску та лишити його чистим надовго.

У вас бувало так, що навіть після найретельнішого миття, вікна знову покриваються шаром порохів і вже за пару днів здається, що їх треба перемивати? Втім, є спосіб відмити скло до блиску та зберегти його чистоту на довгі дні.

Починаємо зі звичайного мильного розчину. Беремо 2 столові ложки мийного засобу для посуду та розчинити у середньому тазику води. Саме він чудово видаляє пил, жир та краплі дощу. Все ретельно спінюємо. Миємо вікна, яке завжди, але зайву піну обов’язково видаляємо гумовим шкребком.

Експерти назвали перевірений засіб, який гарно очищає вікна
Експерти розповіли, як відмити вікна до кришталевого блиску

Для прискорення висихання і уникнення розводів на скляних поверхнях додайте до води нашатир або оцет. Саме ця суміш не дає з’явитися бруду та довше зберігає вікна чистими. Пропорцію для засобу беремо у такому співвідношенні: пів склянки 9% оцту, 1 чайна ложка кондиціонера для волосся і 0,5 літра води. Змішайте всі інгредієнти, нанесіть розчин на скло за допомогою розпилювача, ретельно протріть поверхні, сполосніть чистою водою та витріть насухо м’якими серветками або ганчірками без ворсу.

Як закрити вікна від сонця без жалюзі
Експерти розповіли, як відмити вікна до кришталевого блиску

На форумах також можна зустріти цікаву пораду з використанням чорного чаю, як ополіскувача. Дубильні кислоти приберуть маленькі пилинки та стануть таким собі відштовхувачем для бруду від дощу. 5 чайних пакетиків слід запарити у тазку з водою. Даємо ємності настоятися близько години і просто ополіскуємо скло.

Чай не залишить пігменту, а також не змінить колір, але прибере весь невидимий для ока бруд, що потрапляє з поривами вітру. Тож пробуйте, експериментуйте і нехай ваша оселя сяє чистотою.

Популярне

Подібні новини