“Ти що, ювелір?” – сміється кума. А я поливаю овочі бурштиновим коктейлем і збираю врожай великими відрами

Вирощуючи овочі на своєму городі, дачники намагаються знайти універсальний засіб для підживлення, який підійде всім рослинам. При цьому він має бути натуральним. На щастя, такий препарат є!

То ж сьогодні мова піде про бурштинову кислоту та її позитивний вплив на посадки томатів, огірків та перців.

Бурштинова кислота повністю безпечна для людей, тварин та рослин. Цей порошок із легким лимонним присмаком продається як у садівницьких магазинах, так і в будь-якій аптеці. Як же цей засіб діє на культури?

Бурштинова кислота стимулює діяльність корисних мікроорганізмів, які є у ґрунті, тим самим покращуючи його якість та структуру. Вона допомагає рослинам швидко відновлюватись після стресів, викликаних пересадкою або змінами довкілля. Крім того, вона підвищує посухо- та морозостійкість, зміцнює імунітет, активізує зростання та розвиток, бере участь у важливих обмінних процесах, що протікають у клітинах.

Городники розповіли, як захистити томати від пожовтіння і хвороб
Городники розповіли, як захистити томати від пожовтіння і хвороб

Як використовувати бурштинову кислоту для підживлення культур?

Зазвичай дачники готують наступне добриво: 2 таблетки препарату подрібнюють, заливають 100 мл гарячої води та добре перемішують до повного розчинення частинок. Після цього отриманий склад доводять чистою водою до обсягу в 1 літр. Готовим добривом поливають томати, огірки та перці під корінь один раз на 3-4 тижні.

Використовуйте бурштинову кислоту для своїх овочевих культур, і вони віддячать вам рясним та здоровим урожаєм.

Та звісно, не забувайте поливати свої овочі, фрукти та ягоди на садовій ділянці. Адже в таку неймовірну спеку, яка зараз в Україні, ваші посадки відчайдушно потребують вологи, щоб рости великими, соковитими та дуже смачними. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини