Зробила цей простий трюк, і мій город пахне, як італійський ресторан, а попелиця в паніці пакує валізи

Щоб забути про те, як навіть виглядають попелиці - можна відмовитися від хімічних засобів і звернутися до народних засобів, перевірених ще нашими бабусями.

Попелиця – один із найнебезпечніших шкідників, який може практично повністю знищити урожай на вашій ділянці ще й в короткі строки. Маленькі чорні комахи живляться соками молодих дерев і чагарників, овочів та ягід.

Вони дуже швидко поширюються і знищують листя рослин з приголомшливою швидкістю. Попелиця особливо швидко паразитує на капусті, огірках, смородині, яблунях, грушах та багатьох інших культурах.

Одним із найважливіших етапів підготовки ділянки до нового сезону є обробка рослин інсектицидами. Краще використовувати натуральні засоби без хімікатів. Щоб впоратися з попелицею, можна обробляти рослини витяжкою з часнику. Він містить біологічно активні компоненти з унікальними інсектицидними властивостями.

Окрім попелиці, такий настій допоможе боротися з павутинним кліщем, трипсами, метеликами-білянками, мідяницями, яблучними плодожерками, гусеницями і навіть із мурахами.

Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі
Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Найкраще обприскувати рослини не для лікування попелиці, а для профілактики. Садові саджанці необхідно обприскати настоєм часнику ще при набуханні бруньок і повторити обробку через тиждень. Огородні рослини найкраще обробляти розчином через тиждень після висадки на грядку або через перші два тижні після появи сходів.

Протягом усього сезону обробка проводиться кожні 10 днів для профілактики, і в цьому випадку можна бути впевненим, що попелиці на ділянці не буде. Якщо ж комахи все-таки почали з’являтися, то саджанці потрібно обприскувати частіше з інтервалом в 1-2 дні протягом кількох днів, поки всі комахи не покинуть ділянку.

Гілки кущів чи дерев, які “окупували” комахи, можна занурити у відро з рослинним відлякувачем. Приготувати його простіше простого: візьміть 500 грамів подрібненого часнику, залийте його 5 літрами теплої води та залиште на ніч.

Вранці процідіть настій та розведіть з водою 1:1. Також в якості прилипача можна додати натертого господарського мила. Отриманим розчином за допомогою пульверизатора обприскайте рослини.

Популярне

Подібні новини