Ваші вишні стануть соковитішими за плітки бабусь на лавочці: секрет у цьому дивовижному липневому добриві

Липень – це один із важливих місяців для життя вашого саду, оскільки саме в середині літа починають наливатися плоди більшості дерев. Яблука, вишні, черешні, груші та інші рослини радують урожаєм.

Але щоб досягти доброго плодоношення і виростити дерева та плоди здоровими, необхідно робити правильні підгодівлі, про які ми сьогодні й розповімо.

На початку-середині липня обов’язково слід підгодовувати дерева з великою кількістю зав’язей, щоб запобігти їх опаданню. Підживлення також необхідне для дерев, які зупинилися у розвитку, оскільки воно дасть їм сили для подальшого зростання. У спеку особливо важливо підгодовувати дерева гноєм або курячим послідом. Для цього потрібно додати кілограм органіки на відро води, настояти протягом тижня та розвести з чистою водою у пропорції 1:3. На кожне дерево йде приблизно 5 літрів такого розчину.

Органіку можна замінити мінеральними добривами. На 10 літрів води додається ложка калійної солі, ложка сечовини та ложка суперфосфату. Усе ретельно перемішується, і таким розчином поливають дерева біля пристовбурового кола. Для кожного дорослого дерева потрібно приблизно одне відро добрива.

Садівники розповіли, про важливі дії з плодовими деревами в липні
Садівники розповіли, про важливі дії з плодовими деревами в липні

Позакореневі обробки також відіграють важливу роль у липні. Обробляйте листя та стовбури дерев живильним мінеральним розчином на базі калію та фосфору. Можна використовувати розчин деревної золи, змішавши літр речовини на відро води. Або ж змішати по ложці калійної солі та суперфосфату у відрі води для обприскування.

Дотримуючись цих порад, можна забезпечити своїм деревам необхідні поживні речовини для гарного врожаю, підвищити їх стійкість до стресів та створити умови для здорового зростання. Пам’ятайте, що липень – це пора, коли увага до саду принесе найбільшу користь. Бажаємо рясного та соковитого врожаю!

Популярне

Подібні новини