Це перевірене народне добриво допоможе виростити крупну та солодку моркву: хоч лінійкою міряй цю красу

Виростити солодку та крупну моркву зовсім не складно. якщо знати певні городні хитрощі. Сьогодні розповімо про ефективні та бюджетні способи підживлення овоча в липні.

Багато дачників твердо впевнені, що морква – це найлегший у вирощуванні овоч. Треба просто посадити, прорідити і на цьому робота закінчена – можна чекати закінчення сезону та збирати величезну та смачну моркву. Зробити так, звичайно, можна, але отримаєте замість моркви дрібне непорозуміння.

Якщо не підійти до вирощування моркви осмислено та відповідально, врожаю не буде. Проте правильні підживлення допоможуть зібрати шикарні коренеплоди, багаті каротином та вітамінами, солодкі та цукристі.

Одне з найефективніших підживлень для моркви – це елементарне саморобне добриво з дріжджів та цукру. Це простий і доступний спосіб стимулювати ріст моркви наприкінці липня без зайвих витрат. Якщо морква відстає у розвитку, росте дуже маленькою або ж бадилля стало млявим і пожовтіло, необхідно внести це підживлення для стимулювання росту.

Городники розповіли, як виростити велику та солодку моркву
Городники розповіли, як виростити велику та солодку моркву

Рецепт приготування дуже простий. Беремо  одне відро теплої води, 100 г дріжджів та дві столові ложки цукру для прискорення бродіння. Все це гарненько перемішуємо та залишаємо настоюватися на 3-4 годин. Після цього ще раз перемішуємо і поливаємо по півлітра під кожен корінь моркви.

Усього один раз за сезон, внесене це добриво наприкінці липня-початку серпня, і морква виросте великою, смачною та здоровою.

Не забувайте про такі важливи етапи догляду за морквою, як проріджування та регулярний полив відстояною водою.

Популярне

Подібні новини