Чоловік думав, що я здуріла, а тепер вибачається: полила огірки цим настоєм, і врожай тепер нема куди дівати

Багато українських господинь викидають цибулеве лушпиння, і дарма! Адже воно може стати чудовим добривом для городніх посадок. Читайте далі, щоб дізнатись деталі.

До складу цибулевого лушпиння входять такі корисні речовини та мікроелементи як:

  • вітаміни В, С, Е і РР;
  • каротин;
  • кверцетин;
  • мінерали (кальцій, залізо, калій);
  • фітонциди.

В якості добрива цибулеве лушпиння особливе тим, що не лише підвищує врожайність посадок, а й має антибактеріальні та інсектицидні властивості, а це означає, що використання добрива захистить овочі від хвороб і навали шкідників.

Регулярна обробка огірків “бовтанкою” з цибулевого лушпиння допоможе збагатити ґрунт і знезаразити його структури, знищити місцевих паразитів та наситити рослини мінеральними речовинами.

Городники розповіли, як влітку продовжити плодоношення огірків
Городники розповіли, як влітку продовжити плодоношення огірків

Можна робити як обприскування, так і поливати під корінь – результат не зміниться, відрізнятиметься лише специфіка. Через листя розчин засвоюється швидше, але в цьому випадку менше дістається коріння, і ґрунт не знезаражується. Тому рекомендовано чергувати обприскування та полив настоєм з цибулевого лушпиння до самого кінця плодоношення раз на 10 днів.

Для приготування добрива потрібно взяти цибулеве лушпиння. Орієнтуйтеся на 1 літрову банку – скільки туди влізе лушпиння, стільки й треба. Далі додаємо 2 літри води та залишаємо на добу настоюватися.

Після цього розчин проціджуємо та додаємо 8 літрів теплої води. Добриво вносимо під корінь наших огірків, томатів, перців, кабачків чи патисонів.

Залишки цибулевого лушпиння не викидайте! Їх можна віджати і покласти поруч із кущами в якості мульчі для збереження вологи біля коріння.

Популярне

Подібні новини