Всього 100 г на 5 літрів води – і огірочки знову здоровенькі! Перевірений роками метод від кліща на овочах

Часто зібрати гарний врожай огірків заважають павутинні кліщі, які заражають рослину з різних сторін. У цій статті ви дізнаєтеся про причини появи цих шкідників та ефективні методи, як їх прибрати.

Хто ж вони, ці павутинні кліщі? Це дуже дрібні комахи, розміром всього-на-всього від одного до двох міліметрів. Вони здатні плести павутину та витягувати всі соки з рослини. У цих шкідників буває різне забарвлення, зокрема червоне, жовто-зелене, біле та помаранчеве. На початковому етапі зараження павутинні кліщі в основному оселяються на нижніх частинах листків. Ці шкідники наносять шкоду рослинам, пошкоджуючи їх клітини для живлення. Варто відзначити, що кліщі здатні швидко розмножуватись.

Однією з причин появи павутинного кліща на огірках є низький рівень вологості та досить спекотна погода. Крім того, причиною зараження можуть стати будь-які культури, які вже уражені цим шкідником. Також у ролі переносників комах з однієї рослини на іншу можуть виступати тварини.

Головною ознакою появи павутинного кліща на огірках є те, що овоч покривається павутиною. Окрім того, зелена частина огірка змінює колір, а на листках починають виднітися жовті цяточки. Листки також можуть передчасно відпадати. Якщо не приймати жодних мір, то комахи покривають всю рослину, і в результаті вона гине.

Чим вивести кліщ з огірків: поради від досвідчених городників
Чим вивести кліщ з огірків: поради від досвідчених городників

Для боротьби з павутинними кліщами можна використати ряд методів. Наприклад, якщо ураження шкідниками знаходиться ще тільки на початковій стадії, то за допомогою мильного розчину можна натерти стебло та листя з обох боків. При чисельному зараженні експерти радять використовувати обприскування за допомогою колоїдної сірки чи інсектицидами.

До народних методів боротьби з павутинним кліщем належать використання аміаку, настій з цибулевого лушпиння та кориця. Наприклад, для того, щоб безпечно провести обприскування аміаком, необхідно змішати його з водою у співвідношенні 1:10 та провести процедуру при холодній погоді.

Щоб приготувати дієвий засіб з кориці, потрібно у маленькій баночці змішати 1 столову ложку кориці та 5 ложок олії, у якої відсутній запах. На саме дно каструлі простеліть серветку, далі помістіть туди банку і практично до верху залийте водою. Після цього на слабкому вогні прокип’ятіть воду та залиште постояти близько 10 хвилин і перемістіть у темне місце настоятись десь на 1 добу. Далі на один літр води додайте одну столову ложку цієї суміші і таку саму кількість рідкого мила. Ретельно все збовтайте та проведіть обприскування огірків. При цьому варто уникати потрапляння розчину на ґрунт.

Ще одним ефективним засобом є настій з цибулевого лушпиння. Щоб його приготувати, залийте 5 літрами води десь приблизно 100 г лушпиння та дайте розчину настоятись близько одного тижня.

Популярне

Подібні новини