Беру 10 г на 10 л води – і жовте листя на помідорах забула, як виглядає. Кума поділилася дієвим засобом

Пожовтіння листя у томатів може бути викликане рядом причин. Проте слід вчасно звернути увагу на цю проблему, щоб її усунути та забезпечити щедрий врожай на ваших городніх ділянках.

Експерти виділяють декілька причин появи жовтого листя на помідорах. Серед найпоширеніших – це надмірний або недостатній полив, різного роду захворювання та нестача азоту в ґрунті. Проте незалежно від самої причини появи жовтого листя наслідки можуть бути плачевними. Зокрема, томати можуть почати гнити, падає рівень врожаю та найгірше – рослина може повністю загинути. Тому неодмінно потрібно почати приймати дієві заходи.

Найперше, що варто зробити, – це збалансувати рівень поливу, тому що це одна з найчастіших причин пожовтіння листя у помідорів. За необхідності внесіть азотні та мінеральні добрива. Чого саме не вистачає рослині, можна визначити за її зовнішнім виглядом.

Наприклад, при дефіциті кальцію верхнє листя помідорів змінює колір, кінчики деформуються, а квіти взагалі можуть опадати. Крім того, можуть утворюватися темні плями, які почнуть розростатися. Позбутися проблеми можна за допомогою обробки кальцієвою селітрою (на 10 л води 20 г).

При нестачі заліза пожовтіння листя відбувається вздовж середніх прожилок та у самому центрі листків. При цій проблемі слід обробити томати 1% розчином залізного купоросу.

Експерти розповіли, як прибрати жовте листя на помідорах
Експерти розповіли, як прибрати жовте листя на помідорах

На дефіцит калію у томата вказує те, що спершу листя, яке знаходиться внизу стебла, набуває жовтого кольору, а після цього воно висихає. Експерти рекомендують спершу застосувати калій, який розчиняється у воді, а вже потім після проведення 2-3 обробок слід внести у ґрунт сульфат калію.

Якщо не вистачає сірки, то стебло томатів стоншується та дерев’яніє, а прожилки набувають червоного кольору. У цьому випадку допоможе обробка засобом сульфату магнію (на 10 л води 10 г).

При дефіциті бору листя рослини не втрачає свого зеленого кольору, але при цьому основа томатів деформується. Тут допоможе обробка розчином борної кислоти (на 10 л води 10 г).

Для того, щоб не допустити появу жовтого листя на томатах, слід забезпечити їм велику кількість світла та тепла. Також необхідно проводити регулярний полив під корінь за допомогою теплої води, уникаючи попадання на листя. Експерти наголошують на тому, що потрібно уникати перенасичення чи, навпаки, дефіциту зволоження.

Популярне

Подібні новини