Опудрила кожен мурашник цим засобом з содою і всі комахи вилетіли з городу зі швидкістю світла

Мурахи на городі інколи стають справжньою морокою для дачників, адже, утворюючи великі колонії, вони здатні з'їсти весь врожай та ще й принести за собою попелицю.

Ми звикли сприймати мурах, як корисних комах, невтомних і працьовитих. Вони дійсно є невід’ємною частиною екосистеми та приносять чимало користі нашому середовищу. Не дарма навіть у народі кажуть: “Працьовитий, як мураха”. Але ці жучки, здатні дуже швидко розмножуватися та, на жаль, у великій кількості вони стають справжньою загрозою для наших ділянок.

Коли мурахи стають шкідниками?

Садівники розповіли, як позбутися мурах за допомогою оцту
Мурахи вилетіли з мого городу зі швидкістю світла: просто опудрила цим засобом їх мурашник

Це відбувається рівно у той момент, коли на городі з’являється більше 2-х мурашників. Ці істоти риють підземні ходи, можуть підгризати коріння рослин та й ласувати самою городиною. Свої атаки проводять на вже пошкоджені, наприклад, градом томати, огірки, словом, шукають ту городину, де вже є тріщинки.

Крім цього, цих ласунів дуже цікавлять фрукти та ягоди. Колонії комах можуть розростися за лічені тижні, а крім того, що вони самі часто роблять шкоду, ще й можуть переносити попелицю, яка з радістю оселиться на квітах, кущах та деревах.

Городник розповів, як за 1 ніч вивести мурах з грядок
Мурахи вилетіли з мого городу зі швидкістю світла: просто опудрила цим засобом їх мурашник

Аби зупинити навалу мурах, треба їх, на жаль, ліквідувати. Зробити це можна за допомогою звичайної соди та цукрової пудри. Для цього змішуємо ці два порошки в одну масу. Сахароза буде виконувати роль приманки, а карбонат натрію — засобу, що знищує шкідника.

Справа в тому, що в організмі мурахи міститься кислота, а сода її починає нейтралізувати. Відбувається паралізація нервових клітин та з’єднань. Комахи відчувають спрагу, починають погано рухатися і врешті-решт гинуть. Втім, ви своєю чергою отримаєте гарну чисту ділянку без мороки, а головне без цих нахабних сусідів.

Популярне

Подібні новини