Так би і далі мила це за допомогою білизни та хлорки, якби матуся не побачила та не вказала на мою помилку

Хлорка та білизна – часті помічники під час прибирання для більшості господинь. Але ви навіть не здогадуєтесь, якої шкоди вони завдають. У цій статті ви дізнаєтесь, що не можна мити цими засобами.

Варто пам’ятати, що хлорка – досить потужний хімічний засіб, який здатний як пошкодити поверхні, так і спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Вона є популярним засобом під час прибирання завдяки своїй досить привабливій низькій ціні. Проте багато хто використовує хлорку не за її справжнім призначенням. У цьому матеріалі ми розповімо про те, що саме не можна мити хлоркою, аби уникнути неприємних наслідків.

Однією з поверхонь, яку не можна мити за допомогою хлорки, є підлога. Як ми вже сказали, хлорка є хімічним засобом, що має здатність пошкоджувати поверхні та спричиняти шкоду для здоров’я. Це відбувається за рахунок того, що речовина має сильну токсичність та високу алергенність. Її токсичні пари можуть подразнити очі, дихальні шляхи та шкіру. До того ж після контакту з хлоркою багато людей скаржаться на свербіж, висипи, кашель та навіть на проблеми з диханням.

Окрім цього, слід пам’ятати, що хлорка становить загрозу для дітей та тварин. Її речовина може спричинити подразнення слизових оболонок та шкіри, а також у випадку ковтання може навіть викликати отруєння.

Господині розповіли, що не слід мити білизною та хлоркою
Господині розповіли, що не слід мити білизною та хлоркою

Ще одним вагомим аргументом є те, що хлорка шкодить покриттю. Не стійкими матеріалами до хлорки є деякі види плитки, а також натуральне дерево. Ця хімічна речовина знебарвлює ці матеріали та спричиняє їх корозію.

Крім того, багато людей використовують хлорку для миття посуду. Проте цього в жодному випадку не потрібно робити, бо в результаті можна отримати хімічні опіки, викликати алергію або навіть отруєння.

Експерти також не рекомендують мити за допомогою хлорки меблі та текстиль, бо цим засобом можна зруйнувати текстуру матеріалу та знебарвити його.

Також до списку заборонених матеріалів можна віднести речі з електронними компонентами та побутове приладдя, бо хлорка здатна пошкодити електричні елементи, що в результаті може спричинити коротке замикання.

Окрім того, хлоркою не можна очищати кам’яні та керамічні поверхні. Також краще утримуватися від її використання для миття предметів із силікону, акрилу та гуми.

Популярне

Подібні новини