Добре, що ще колись в журналі з 90-х прочитала, як продовжити час тримання холоду в холодильнику: користуюсь

У зв'язку з постійними відключеннями світла у ці спекотні літні дні дуже актуальним є питання, як довго холодильник може тримати холод після вимкнення живлення. Дізнайтеся про це у цій статті.

Для початку давайте розберемося взагалі, як довго холодильник має здатність тримати холод після відключення світла. Як правило, переважна більшість холодильників утримують холод протягом приблизно 24 годин, а морозильні камери – ще довше. Що стосується морозильного відсіку, який інтегрований у холодильну камеру, то він зберігає свою температуру трохи менше – близько 16 годин. Крім того, навіть невелика морозилка, яка розташована у невеликих холодильниках, може зберігати холод орієнтовно до 10 годин.

Проте на здатність утримання холоду впливає декілька факторів. Найпершим з них є стан холодильника. Ні для кого не секрет, що більш нові та сучасні моделі справляються з функцією утримання холоду набагато краще. І звичайно ж, стара техніка, якій вже більше 10-15 років, у цьому факторі програє. Наприклад, деякі старіші моделі холодильників можуть зберігати продукти в прохолоді менше 10 годин, а іноді взагалі тільки 3-4 години. Крім того, значення має не тільки вік холодильника, а й сама модель техніки.

Як продовжити час тримання холоду холодильника: корисні поради
Як продовжити час тримання холоду холодильника: корисні поради

Ще одним фактором є кількість продуктів. Зрозуміло, що чим більше їх знаходиться в морозильній камері або холодильнику, тим вищою буде тривалість температурного режиму.

Існує кілька дієвих методів, які допоможуть як найдовше зберегти холод. По-перше, не заглядайте в холодильник без потреби. Це допоможе не впускати тепло всередину. До того ж експерти радять особливо ретельно перевіряти продукти і викидати ті з них, які вже псуються.

Також продовжити утримувати холод допоможе сухий або блоковий лід. Для цього покладіть його в морозилку або холодильник при відключенні світла.

Крім того, не менш ефективно впорається і заморожена пляшка з водою або звичайний лід. Ще як варіант можна використати контейнери з водою, які допоможуть вам продовжити термін зберігання холоду ще хоча б на декілька годин після того, як вимкнули світло.

Популярне

Подібні новини