Кури почали їсти яйця! Вже й не знала, що робити. Дякую сусідці, що поділилась цікавим трюком, який працює

Кури досить перебірливі щодо умов утримання та їжі. Через це з часом вони можуть почати клювати яйця. У цій статті ви дізнаєтеся, що саме є причиною цього явища та як його прибрати.

Однією з причин, чому кури починають їсти власні яйця, є недостатня кількість кальцію в їх організмі. Для того, щоб позбутися цього неприємного явища, необхідно додати до їхнього раціону подрібнену яєчну шкаралупу або крейду.

Також експерти виділяють ще одну причину, яка полягає в тому, що птахам може бути досить тісно в курнику. Тому не завадило б якомога частіше випускати курей прогулятися на свіжому повітрі або вжити заходів щодо збільшення території утримання птахів.

До того ж одна з причин криється в тому, що курям просто-напросто може не вистачати білка. Щоб поновити кількість білка в їхньому організмі, достатньо забезпечити птахам повноцінний раціон та частий вигул.

Крім того, не варто забувати, що в деяких порід курей є генетична схильність до поїдання власних яєць. У цьому випадку можна зробити обрізку дзьоба.

Що робити, коли кури їдять яйця: корисні поради
Що робити, коли кури їдять яйця: корисні поради

Для того, щоб кури більше не клювали яйця, перш за все, забезпечте їм повноцінний збалансований раціон, який міститиме достатню кількість усіх корисних речовин.

Можна також спробувати дати курям яйце, змінивши його вміст. Наприклад, додати гірчицю чи перець. Або ж почати застосовувати муляжі, зроблені з гіпсу чи інших матеріалів, які не можна їсти.

Окрім того, при наявності цієї проблеми чудовим доповненням до раціону курей стануть нежирний сир, сироватка, макуха, бобові, дріжджі та зелень. Корисними також будуть морква, картопля, кабачки, буряк та капуста. У тому числі можна застосовувати білковий корм (деревна зола, бульйон на основі м’ясних відходів, рибне борошно) та кальцієві суміші (пісок, крейда, борошноподібна шкаралупа, дрібний гравій).

Таким чином, забезпечення збалансованого корисного харчування, використання новітніх кормів та вчасна профілактика допоможуть вам не допустити проблеми з поїданням яєць.

Популярне

Подібні новини