Огірки будуть родити довше, якщо знати цей секрет: просто відриваю ці 2 прихованих листочки на кущі

Ви знали, що таку городину, як огірки можна простимулювати до родючості навіть без добрив? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий спосіб для цього.

Огірки — прекрасна літня городина, яка чарує смаком і свіжістю. Аби вдало простимулювати врожай, без зайвих витрат та зусиль, варто спробувати метод без підживлення.

Він полягає в тому, щоб прибирати зайве листя на стеблі. Аналогічний спосіб використовують у догляді за помідорами, коли на нижніх гілках прибирають “годувальні” листки та пришвидшують дозрівання, поліпшують стан кущів.

Якщо з томатами слід бути дуже уважним, використовуючи цей метод, то у випадку огірків все вельми і вельми просто. Варто дивитися на стан листячка та видаляти те, яке починає жовтіти або знаходиться на кущі більше 1,5 місяці.

Городники розповіли, як влітку продовжити плодоношення огірків
Городник розповів, як простимулювати родючість огірків без добрив

Це насправді дуже корисна процедура. По-перше, очищуючи городину таким чином, ви допомагаєте уникнути грибкових захворювань. Густо нарощена зелена маса здатна утворювати вологе середовище — ідеальне місце поширення фітофторозу та інших рослинних захворювань.

По-друге, ви надаєте більший доступ до сонця плодам, які ростуть на нижніх гілках. Хоч огірки і дуже ніжні, але затінення їм користі не несе. Краще за все давати плодам попадати під пряме проміння. Крім цього, після процедури овочі починають більше віддавати сил на утворення та достигання плодів, аніж на листя. Важливо у цей період взагалі виключити з підживлення азотні сполуки, а надати перевагу фосфорно-калійним.

Городники розповіли про найкраще підживлення для огірків у липні
Городник розповів, як простимулювати родючість огірків без добрив

Ще одна перевага методу: рівномірний розподіл вологи. Старе листя здатно натягувати на себе більше води, яка так необхідна для росту врожаю. Тому, аби менше витрачати зусиль на полив — сміливо позбувайтеся зеленої маси.

Популярне

Подібні новини