1 ложка на відро води з крану – і гортензія цвіте як на дріжджах: справжнє “рідке золото” для королеви саду

Гортензії — окраса будь-якого саду і для того, щоб виростити квіти дійсно пишними, варто знати, як їх правильно підживлювати. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий рецепт на основі кефіру.

Гортензія — справжня цариця саду та одна з улюблених квіток для багатьох українців. Її ніжні бутони-шапочки просто заворожують. Втім, щоб досягти найкращого ефекту потрібно регулярно підживлювати рослину.

Часто можна знайти поради про підживлення кефіром. І як би дивно це не здавалося, продукт на основі лактози дійсно має місце у підгодівлі рослин, адже “кисломолочка”містить багато корисних речовин, які сприяють зростанню та зміцненню рослин.

Гортензії
Квітникар пояснив, як простимулювати бутонізацію гортензії

Цей корисний напій закислює ґрунт, що дуже до вподоби гортензіям. Крім цього, він укріплює їх кальцієм та зміцнює стінки судин, поліпшує сокорух і, що найголовніше, сприяє пишній бутонізації.

Процедура підживлення гортензії кефіром досить проста, але вимагає точного дотримання пропорцій та послідовності дій, щоб все вийшло, як-то кажуть: “Як книжка пише”.

Для однієї грядки з гортензіями буде достатньо всього 2-х літрів кефіру, які слід розчинити у 10 літрах води. Обов’язково всі рідини мають бути кімнатної температури. Далі обережно вливаємо під кожен кущ по літру розчину. Далі необхідно пролити землю знову водою, аби добриво просочилося краще до коренів.

Гортензії
Квітникар пояснив, як простимулювати бутонізацію гортензії

Окрім кефіру, для підживлення гортензій можна використовувати й інші натуральні засоби, такі як лимонна кислота та яблучний оцет. У першому випадку порошок розводимо у воді з розрахунку 2 столові ложки на 10 літрів води та поливати гортензії протягом вегетаційного періоду з інтервалом 15-20 днів. Яблучний оцет використовується в пропорції 100 грамів на відро води, і також поливають рослини протягом вегетаційного періоду з таким же інтервалом.

Популярне

Подібні новини