Малосольні квашені помідори. Газовані та ароматні: перевірений “базарний” рецепт від старшого покоління

Хто не любить малосольні квашені помідори. Але приготувати їх по-справжньому смачно вдається далеко не всім. Ділимося перевіреним рецептом, який порадує ваші смакові рецептори.

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом найсмачніших малосольних квашених помідорів, які точно оцінить ваша родина.

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Листя хрону, гілочки кропу
  • Листя вишні – 6 листочків
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець (чорний горошок) – 1 ч.л.
  • Гірчиця (суха, порошок) – 2 ст.л.

Розсіл на 1 л води:

  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

Для початку підготуйте зручну ємність – підійде банка, каструля або навіть маленьке пластикове відерце. На дно ємності викладіть листя хрону, парасольки кропу, листя вишні або смородини, кілька листочків малини та лавровий листочок. Часник наріжте, щоб він краще віддавав свій аромат, і розкладіть його між помідорами, які ви будете укладати в ємність. Додайте чайну ложку чорного перцю горошком і ще кілька парасольок кропу. Зверху все накрийте листям хрону.

Кулінари розкрили рецепт приготування малосольних квашених томатів
Кулінари розкрили рецепт приготування малосольних квашених томатів

Тепер приготуйте розсіл. На один літр холодної води додайте одну столову ложку цукру та дві столові ложки солі, добре перемішайте і залийте цим розсолом помідори. Зверху посипте сухою гірчицею – це перешкодить утворенню плісняви. Накрийте помідори тарілочкою і поставте невеликий вантаж, наприклад, півлітрову банку з водою, щоб помідори не спливали.

Залиште помідори при кімнатній температурі на шість днів. За цей час вони повинні дати усадку, а розсіл залишиться чистим без плісняви. Помідори будуть готові, малосольні, ароматні та дуже смачні. Якщо вам подобаються більш насичені за смаком помідори, залиште їх ще на три дні при кімнатній температурі, а потім перенесіть у льох або поставте в холодильник.

Ця чудова закуска стане справжньою окрасою вашого столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини