Помідорам у спеку – обов’язково: 1 “пшик” цього простого розчину, і хвороби обходять город десятою дорогою

Помідори вирощують на кожній дачній ділянці. Проте томати з року в рік наражаються на ризик грибкових та інфекційних хвороб, які призводять до плачевних результатів під час збирання врожаю.

Сьогодні ми розповімо про ефективний розчин, який допоможе врятувати посадки, виконати профілактику захворювань та навіть врятувати від уже наявних хвороб.

Досвідчені дачники знають, що виростити здорові томати без обробки марганцівкою досить складно. І справа не в тому, що перманганат калію дуже доступний і коштує копійки. Цей розчин є одночасно і стимулятором зростання томатів, і надійним захистом від хвороб.

Часто марганцівкою знезаражують ґрунт перед посадкою томатів, що очищає його від шкідливих личинок, яєць шкідників, мікроорганізмів і грибкових спор. Але якщо не встигли це зробити перед посадкою, можна приготувати спеціальний розчин з марганцівкою, який допоможе впоратися з хворобами під час вегетації та плодоношення кущів.

Городники розповіли про дієве підживлення томатів від хвороб
Городники розповіли про дієве підживлення томатів від хвороб

Для приготування розчину беремо 150 грамів часнику та подрібнюємо його на м’ясорубці або в блендері. Змішуємо отриману кашу зі склянкою води, настоюємо протягом доби у сухому темному місці, проціджуємо та додаємо один грам марганцівки. Потім отриману суміш вливаємо у відро води та заливаємо загальний розчин у пульверизатор.

Обприскування проводять у сухий день без вітру та дощу. Якщо рослина вже захворіла, потрібно попередньо видалити та спалити уражені ділянки рослин, після чого обробляти рослини щотижня, поки кущі не повернуть собі повноцінне здоров’я. В якості профілактики такі обприскування можна робити раз на три тижні.

Популярне

Подібні новини