Забудьте про хирляві перчики: ця топ-підгодівля 2024 року перетворить грядки на справжню “перцеву імперію”

Що тільки не роблять дачники, щоб виростити гарний урожай солодкого перцю! Це дуже вибаглива культура, яку можна виростити лише при ретельному і, головне, правильному догляді.

Сьогодні ви дізнаєтесь про те, як за допомогою обприскування борною кислотою прискорити дозрівання перцю і виростити дуже смачні та корисні плоди.

Під час формування бутонів обприскування борною кислотою допоможе зміцнити зав’язі та прискорити їх розвиток. Під час плодоношення розчин борної кислоти використовується для запобігання кореневим і плодовим гнилям, для прискорення дозрівання перців і покращення їх смакових якостей. Завдяки цьому підживленню перці стають солодшими і соковитішими.

Обприскування таким розчином не обов’язково робити за графіком. Важливо стежити за прогресом у розвитку плода, темпами дозрівання, і при найменших проблемах з кущем, слід провести таке обприскування.

Городники розповіли, чим найкраще підживлювати перець
Городники розповіли, чим найкраще підживлювати перець

Процедуру краще робити після заходу сонця або в похмурий день, щоб сонце не обпалювало листя при заломленні через краплі води. Для приготування позакореневого підживлення перцю борною кислотою знадобляться: пульверизатор, цебро для приготування розчину, борна кислота, чиста відстояна тепла вода, а також окуляри, рукавички та респіратор для захисту органів дихання і слизових оболонок.

Беремо літр води та підігріваємо до температури 60-70 градусів, розводимо в ній 5 грамів борної кислоти. Коли вона повністю розчиниться, змішуємо з водою до об’єму 10 літрів і обприскуємо рослини після повного остигання.

Після цього перці почнуть червоніти прямо на очах, зелена маса рослини стане більш яскравою та здоровою, а хвороби не зможуть наблизитися навіть на метр завдяки дезінфікуючим властивостям бору.

Популярне

Подібні новини