Цей простий настій лякає фітофтору більше, ніж опудало ворон: випитала в куми рецепт її секретного “зілля”

Щоб виростити багато смачних та соковитих томатів, їх потрібно надійно захищати від фітофторозу. Адже це захворювання вражає листя, стебла та плоди і швидко призводить до занепаду рослин.

Фітофтороз є грибком, який чудово почувається при високій вологості в теплу погоду. Якщо в сезоні рясні дощі або ви занадто рясно поливаєте томати, на них з високою ймовірністю можуть з’явитися чорні крапочки.

Ще однією причиною розвитку фітофтори може стати погана вентиляція та запарювання томатів. Щоб захистити рослини, варто зробити дуже корисний часниковий настій, тим більше, що його рецепт дуже простий, а ефект просто приголомшливий.

Для приготування настою потрібно взяти 200-250 грамів часнику, перемолоти його на м’ясорубці або в блендері, розвести отриману масу у відрі теплої води і настоювати протягом доби. Потім розчин слід процідити і обприскувати ним рослини по листю з усіх боків. Для покращення властивостей такого розчину можна додати трохи гірчичного порошку.

Експерти розповіли, як позбутися фітофтори на томатах
Експерти розповіли, як позбутися фітофтори на томатах

Обприскування слід проводити рано-вранці або пізно ввечері, коли сонце вже не таке активне. Перед обробкоювидаліть усі уражені хворобою листя, пагони та плоди, а потім спаліть їх, щоб фітофтора не поширювалася. Після цього максимально рясно обприскайте кущі.

Залишки часникового настою можна вилити під кущ томатів по 200-300 мілілітрів – це допоможе позбавити ґрунт від грибкових спор. Використовуйте цей засіб для обприскування та профілактики, і ваші томати довго будуть давати смачні та соковиті плоди.

Використовуйте ці прості на надійні рекомендації, і ваші овочі ростимуть здоровими та соковитими. Бажаємо рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини