Збираю з кожного куща до 30 перців, бо в липні розсипаю це “сіре золото” по грядках: перевірений спосіб куми

Дачники з багаторічним досвідом давно знають, що не треба викидати деревну золу, адже вона може послужити в якості добрива. 

В складі цього дармового добрива містяться такі корисні мікроелементи, як фосфор, калій, магній, бор та більше 20 інших. Тож використання золи для удобрення врожаю – це простий шлях до стимуляції нових зав’язей та росту великих плодів.

Якщо ж ми говоримо про болгарський перець, то після використання зольного добрива, ви зможете зібрати не менше 20-25 перців із кожного куща! Найбільше корисних речовин міститься в золі, утвореній внаслідок спалювання картопляного бадилля.

Воно все одно не потрібне після збирання, тому його можна спалити та використати для підживлення перців. Також можна брати золу трав’янистих рослин та бур’янів, попелу берези, тополі та хвойних дерев.

Городники розповіли, чим підживити перець, щоб збирати з куща по 30 штук
Городники розповіли, чим підживити перець, щоб збирати з куща по 30 штук

Таке добриво зміцнить імунітет перців та зробить їх несприйнятливими до негативних погодних факторів, стимулює цвітіння, покращить структуру ґрунту та допоможе виростити розкішні плоди. У період цвітіння та плодоношення рослина особливо потребує фосфор і калій для формування нових зав’язей та зростання плодів, і деревна зола підійде краще за інші добрива.

Необхідно просто розсипати деревну золу у прикореневій зоні рослин із розрахунку одна склянка на квадратний метр. Зверху потрібно пролити чистою та теплою відстояною водою, щоб мікроелементи швидше потрапили до коріння рослини, і дивитися, як на очах починають формуватися нові плоди.

Замість присипки на ґрунт можна зробити і зольний розчин для поливу. Для цього на десять літрів теплої води потрібно внести 700 грамів деревної золи, ретельно розмішати і полити перець таким добривом по одному літру під кожен кущик.

Популярне

Подібні новини