Як перетворити город на “картопляне ельдорадо” 1 пшиком: почула цю пораду по “сарафанному радіо” на ринку

Щоб зібрати рясний врожай картоплі, якого вистачить надовго, мало просто кинути картоплину в лунку. Розповідаємо про хитрощі, які допоможуть збільшити врожай.

Досвідчені городники знають, що під час вирощування картоплі найкраще, коли живильні елементи з ґрунту надходять повільно і постійно. Адже приблизно половину корисних речовин отримує бадилля, яке вбирає азот, сірку та інші мікроелементи. Решта надходить до бульб через бадилля, тому позакореневі підживлення для картоплі дуже корисні та ефективні.

Навіть на добре удобрених ґрунтах, при низькій температурі повітря, посусі або закисленому ґрунті картопля відчуває дефіцит азоту, фосфору, калію, кальцію, міді та молібдену. Завдяки листовим підживленням можна швидко заповнити дефіцит корисних речовин. Це економічний і простий спосіб, що надає рослинам усі необхідні речовини у засвоюваній формі.

При проведенні позакореневого підживлення важливо пам’ятати, що надто концентровані розчини робити не можна. Надлишок мікроелементів також негативно позначається на рослинах, як і їх дефіцит. Підживлення не слід робити частіше ніж раз на два тижні.

Городники розповіли, як збільшити врожай картоплі
Городники розповіли, як збільшити врожай картоплі

Обприскування слід робити пізно ввечері, коли сонце вже не на небосхилі. Якщо рідина потрапляє на бадилля під сонцем, через заломлення крапель листя може отримати сильні опіки. Вдень обприскування можна проводити тільки в похмуру погоду, якщо у найближчі пару годин не випаде дощ. Розчин вбирається за 2-3 години.

Для більш швидкого засвоєння речовин рослинами, до розчину для обприскування варто додати трохи господарського мила – приблизно 30-40 грамів на відро води. Ідеально використовувати дрібнодисперсний розпилювач.

Популярне

Подібні новини