Всього 3-4 підживлення за сезон – і капуста здивує врожаєм: коли і як правильно вносити гумат калію під овоч

Важливо забезпечити капусту правильними добривами, щоб вона швидко почала утворювати качани і нарощувати масу. Плоди будуть смачними, великими, і врожаю вистачить надовго.

Багато хто не знає, чому овоч може не зав’язатися, тому розпочнемо з основних причин цієї проблеми.

Проблема може бути в насінні, та якщо насіння якісне, значить ґрунт надто закислений. Капуста не любить кислі ґрунти, тому потрібно вжити відповідних заходів.

З’ясувати кислотність ґрунту можна за допомогою спеціального приладу, який легко придбати у садівницькому магазині або замовити в мережі. Він покаже кислотність ґрунту, його температуру та підкаже, які умови є в ґрунті для капусти. Для капусти показник pH має бути на рівні 7.0.

Для підживлення капусти використовується гумат калію. Важливо запам’ятати, що це гумат калію, а не натрію. Він чудово вилужує ґрунт і дає рослинам велику кількість поживних компонентів.

Городники розповіли, чим найкраще підживити капусту влітку
Городники розповіли, чим найкраще підживити капусту влітку

Розводити гумат калію необхідно відповідно до інструкції на упаковці, перевищувати дозу заборонено, оскільки це може нашкодити рослинам. Добриво виходить темного кольору, і під кожен качан капусти необхідно виливати по 0,5 літра розчину. Якщо ґрунт закислений, можна внести по одному літру розчину вперше.

Можна лити добриво безпосередньо в землю під качан, але краще поливати саме на нижній листок. Таким чином, розчин потраплятиме прямо в середину кущика, і капуста отримає максимум корисних речовин. Наливати розчин безпосередньо в середину качана не можна, інакше він залишиться на листках капусти.

За сезон робиться три-чотири такі підживлення. Першу підгодівлю слід робити після висадки капусти у ґрунт, другу – через 3-4 тижні, а третю – ще через 14 днів після другої підгодівлі.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зберете щедрий врожай соковитої капусти. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини