Теща підказала рецепт, і попелиця зникла за тиждень: треба всього 400 г “пахучки” з грядки на 1 відро води

Попелиця - справжній головний біль кожного городника. Якщо вона з'явилася на ваших рослинах, то потрібно негайно її "випроваджувати" з грядки чи саду. Розповідаємо про дієві способи.

Кожен садівник знає, що боротися з попелицею дуже непросто. Ці маленькі шкідники швидко поширюються по всій ділянці та обліплюють рослини товстим шаром. У жодному разі не можна допускати, щоб попелиця захопила весь город; її знищення слід починати відразу ж, як тільки помічено перших комах.

Попелиця особливо полюбляє рослини, які отримують надмірну кількість азотних добрив. Ніжні молоді пагони стають для неї справжніми ласощами. Також шкідники віддають перевагу рослинам, що страждають від нестачі фосфору, калію та вологи.

Здорові та доглянуті рослини менш схильні до ураження попелицею та іншими шкідниками. Однак навіть вони можуть постраждати при масовому нашесті паразитів.

Сьогодні ми розповімо про 3 способи, які допоможуть усунути цих шкідників з дачної ділянки.

Городники розповіли, які рослини схильні до появи попелиці
Городники розповіли, які рослини схильні до появи попелиці

Перший спосіб полягає в наступному: 40 мл 10-відсоткового розчину аміаку додають в 1 літр молочної сироватки і добре перемішують. Отриманий склад доводять до об’єму в 10 літрів за допомогою чистої води. Потім у засіб потрібно додати трохи прилипача. Це може бути 200 мл рідкого господарського, дьогтярного або зеленого мила. Готовим засобом обприскують уражені попелицею частини рослин.

Аміак видає різкий запах, який відлякує комах, а сироватка та мило створюють на тілі шкідника плівку, яка блокує його дихання, що призводить до швидкої загибелі.

Другий спосіб передбачає використання гірчиці: 100 г сухого порошку гірчиці розводять в 1 літрі води кімнатної температури і залишають настоюватися протягом 5 діб. Готовий концентрат розбавляють 10 літрами чистої води, після чого проціджують та обробляють рослини.

Гірчиця викликає сильне подразнення на ніжному тілі попелиці, через що комаха незабаром гине.

Також одним з дієвих засобів є настій часнику. Для його приготування потрібно подрібнити 400 г стручків або 200 г головок часнику, залити 1 л теплої води і настояти 1-3 доби. Перед застосуванням настій проціджують і розводять у пропорції 1:10. Для кращого прилипання можна додати мильний розчин.

Популярне

Подібні новини