Квіти у вазі стоять тижнями, бо знаю секрет: 1 ложка у воду в кінці кожного дня і рослини будуть свіженькі

Як приємно отримувати у подарунок квіти і так не хочеться, щоб вони зав'яли за пару днів... Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікаву схему догляду, яка збереже букет свіжим надовго.

Коли в домі з’являються квіти у вазі, вони додають затишку, нагадують про приємні моменти і так хочеться розтягнути цю мить надовше. Щоб рослини не в’яли, потрібно застосувати до них правильну схему догляду.

По-перше, коли ви принесли їх в оселю, не ставте одразу у воду. Дайте букету адаптуватися до кімнатної температури. Далі зрізаємо стебло під кутом у 45 градусів. Це важливо, аби квітки отримували достатньо води та поживні речовини. Нижнє листя також видаляємо, аби вони не натягували на себе рідину.

Експерти розповіли, як продовжити життя квітів у вазі без витрат

По-друге, потрібно вазу добре очистити. Так, як вода не буде постійно фільтруватися, у ній можуть завестися бактерії і найчастіше за все вони потрапляють туди зразу із тари. Тому очищуємо спершу мийним засобом, далі засипаємо соду, а потім знову миємо ємність.

Воду у вазі потрібно міняти щодня і її слід наливати лише на половину місткості. Часто у мережі можна зустріти поради про додавання цукру. Втім, з цим лайфхаком не все так просто. Його не слід всипати одразу.

Експерти розповіли, як продовжити життя квітів у вазі без витрат

Це потрібно зробити наступного дня, коли букет починає потроху в’янути. Додавайте із розрахунку 1 чайна ложка на 1 літр води. Глюкоза підживить рослини. Також варто додавати пару кристаликів марганцівки, аби пригнітити розмноження патогенної мікрофлори.

Ну, і не забувайте, що не всі квіти можуть сусідувати один з одним. Наприклад, тюльпани не уживуться з ірисами, а гладіолуси не зможуть стояти поруч з гіацинтами. Крім цього, слід додати, що букет у вазі потрібно поставити у прохолодне місце подалі від сонячного проміння.

Популярне

Подібні новини