Для землі це краще у 1000 раз: всі думали, що бур’ян, а я висіяла і тепер весь ґрунт добре родить і пухкий

Удобрення землі — це постійне заняття для дачника. Багато хто підживлює послідом тварним, хоче є й інші методи розпушити землю та додати їй корисних компонентів.

Якщо ви бажаєте мати гарний щедрий врожай — слід підживлювати город. Зробити це без зусиль допоможе висадка сидератів. Це простий спосіб дати ділянці більше азотних сполук, розпушити землю. Крім цього, висадка корисних рослин знижує ймовірність появи бур’янів на ділянці та уникнути ерозії землі або її вивітрювання.

У цьому матеріалі поговоримо про фацелію. Вона не лише корисна для грядки, але й має чудовий естетичний вигляд, який прикрасить ділянку перед осінню.

Експерти назвали ефективну альтернативу коров’яку для родючості ґрунту

Однією з головних причин, чому фацелія така популярна серед сидератів, є її здатність швидко нарощувати зелену масу. Її коріння проникає глибоко в ґрунт, покращуючи його структуру та забезпечуючи аерацію. Це сприяє створенню сприятливих умов для розвитку корисних мікроорганізмів, які, своєю чергою, підвищують родючість ґрунту. Важливо зазначити, що після розкладання рослина збагачує ґрунт органічними речовинами, покращуючи його структуру і роблячи його більш пухким та збільшує здатність утримувати воду.

Фацелія також відома своїми фітосанітарними властивостями. Вона здатна пригнічувати ріст бур’янів, наприклад пирію. Крім цього, випускаючи сітку коріння, квітка може заблокувати доступ світла до бур’янів, що ефективно пригнічує їхній розвиток.

Експерти розповіли, чому потрібно висаджувати фацелію на городі
Експерти назвали ефективну альтернативу коров’яку для родючості ґрунту

Окрім того, фацелія є прекрасним засобом боротьби з нематодами – шкідниками, які можуть завдати значної шкоди багатьом культурним рослинам. Коріння виділяє речовини, що відлякують жуків, забезпечуючи тим самим здоровий ріст основних культур.

Сіяти сидерат потрібно не дуже щільно. Між рядами лишаємо відстань у 30 сантиметрів.

Популярне

Подібні новини