1 ложка цього засобу, проста вода з крану — і гортензія росте несамовито: справжнє “золото” для цариці саду

Неймовірно пишні красуні гортензії так сильно потребують зараз нашої турботи і внесення добрив відгукнеться вам появою нових бутонів та пишних шапочок, які тішитимуть до кінця сезону.

Не любити гортензію — неможливо. Вона чарує своїми пишними квітами, дарує ніжний аромат ввечері та приваблює метеликів. Ця рослина стане окрасою будь-якого саду, якщо правильно за нею доглядати. Зараз влітку їй можна влаштувати “лактозне” підживлення. І допоможе вам у цьому ніщо інше, ніж звичайний кефір.

Гортензії
Квітникарі розповіли, чим простимулювати бутонізацію гортензій

Він, як кисломолочний продукт, містить багато корисних речовин, які сприяють зростанню та зміцненню рослин. Його основні переваги включають покращення мікрофлори ґрунту, оскільки кефір містить живі бактерії, які допомагають підтримувати здоровий баланс мікроорганізмів у ґрунті. Кислотність кефіру також сприяє підтримці необхідного рівня кислотності, що особливо важливо для гортензій, які полюбляють кислий ґрунт. До того ж кефір багатий на вітаміни та мінерали, які сприяють кращому розвитку рослин.

Процедура створення добрива така проста, що з нею впорається навіть дитина, але процедура вимагає точного дотримання пропорцій та послідовності дій. Спочатку потрібно приготувати розчин, змішавши 2 літри кефіру з 10 літрами води. Важливо, щоб вода була кімнатної температури.

Гортензії
Квітникарі розповіли, чим простимулювати бутонізацію гортензій

Ним слід ретельно полити гортензії під корінь. Це дозволить кореневій системі швидко отримати всі необхідні поживні речовини. Після внесення добрива, рекомендується пролити кущ чистою водою. Це допоможе уникнути надмірної кислотності та забезпечить рівномірне проникнення розчину в ґрунт.

Така підживка не лише наситить грядки поживними речовинами, що стимулюватимуть бутонізацію, а й допоможуть попередити появу шкідників. Справа в тому, що лактоза відлякує багато комах, які можуть зіпсувати зовнішній вигляд квітки.

Популярне

Подібні новини