Коли попелиця прийшла на ділянку, проганяю її листям помідорів: весь город чистенький і грошей не витратила

Попелиця — підступна комаха, яка з радістю буде ласувати плодами вашої праці, якщо ви вчасно не виведете цю ненажеру. Розповідаємо, як це зробити листям томатів.

Попелиця — часто приходить до нас на ділянки, пожираючи врожай. Підступність цієї комахи в тому, що її помітити дуже важко. Вона скупчується у розетках листя, на затінених гілочках. Шкідниця висмоктує соки, прикріпляється до плодів та врешті-решт призводить рослини до загибелі.

Втім, є простий спосіб прогнати цю ненажеру з ділянки. У цьому дуже допоможе листя помідорів.

Подвійна користь

Мурахи та попелиця більше не проблема для моєї ділянки
Експерти розповіли, як позбутись від попелиці за допомогою листя помідорів

Час від часу кущі томатів слід очищувати від зайвого листя, аби не спровокувати фітофтороз та дати плодам на нижніх краще стигнути та отримувати більше сонячного світла. Та не поспішайте викидати зелену масу, адже вона буде дуже помічною у боротьбі з попелицею.

Листя помідорів має ряд фітонцидів, які відлякують попелицю. Вважається, що ці речовини мають репелентний ефект, який зменшує привабливість рослин для попелиці, а також помагає паралізувати роботу нервової системи комахи.

Експерти розповіли, як позбутись від попелиці за допомогою листя помідорів

Для приготування розчину слід взяти зелену масу кущів та подрібнити секатором. Далі проварюємо його в окропі протягом 5 хвилин. Отриманий відвар слід процідити та охолодити. Після цього заливаємо в оприскувач та пшикаємо тільки на ті місця, де скупчилася попелиця. Вже наступного дня ви побачите, як ці жучки починають відпадати від рослин.

Також перед тим, як обробляти город, слід подивитися, чи не присусідилися на ділянці мурахи. Саме вони можуть бути переносниками тлі. Тому спершу обдивіться навколо, приберіть мурашники та приступайте до обробки кущів. Мурах можна витравити, опудривши їхній будиночок сумішшю соди з цукровою пудрою, або залити їх оцтом.

Популярне

Подібні новини